Apsaugos kameros atskleidė, kas pasiėmė dingusį vilnietės šunį

Į portalo lrytas.lt redakciją kreipėsi vilnietė Audra – praėjusį penktadienį, apie 13 valandą, Vilniaus rajone esančiose Gineitiškėse iš namo kiemo pro vartus paspruko Berno zenenhundų veislės šuo. Šis įvykis, anot Audros, pamoka visam gyvenimui ne tik jai bet ir visiems portalo skaitytojams.

Peržiūrėjusi vaizdo kamerų įrašus vilnietė Audra rado, kas pasiėmė jos šunį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Peržiūrėjusi vaizdo kamerų įrašus vilnietė Audra rado, kas pasiėmė jos šunį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Savo šunį vilnietė rado tik peržiūrėjusi vaizdo kameras.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Savo šunį vilnietė rado tik peržiūrėjusi vaizdo kameras.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Savo šunį vilnietė rado tik peržiūrėjusi vaizdo kameras.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Savo šunį vilnietė rado tik peržiūrėjusi vaizdo kameras.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Šarūnas Meškys

Feb 24, 2016, 3:35 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 5:57 PM

Vos tik pabėgus šuniui, šeimininkė tuoj pat puolė ieškoti augintinio apylinkėse ir šalia esančiame Perkūnkiemyje. Anot Audros, šuo geras, draugiškas, be jokios agresijos. Be to, jau senyvo amžiaus. 

Moteris kreipėsi į visas įmanomas gyvūnų prieglaudas, sanitarinę tarnybą „Grinda“, skelbimus apie dingusį šunį talpino socialiniuose tinkluose. 

„Vėliau man davė leidimą prisijungti prie Perkūnkiemio bendruomenės paskyros feisbuke. Ten gavau išsamios informacijos ir prieigą prie toje vietoje įrengtų stebėjimo kamerų. Pasirodo, apie 14 valandą vaizdo kameros užfiksavo, kaip Berno zenenhundų veislės šunį prisiviliojo ir su pavadėliu nusivedė vienas asmuo“, – portalui lrytas.lt sakė moteris. 

Atidžiau peržiūrėjusi apsaugos vaizdo kamerų įrašus, Audra pamatė, kaip Perkūnkiemio teritorijoje viena moteris bando prisivilioti jos augintinį, maitinti ir dėti antkaklį. 

„Matėsi ir kaip kitas asmuo priėjo su pavadžiu, uždėjo antkaklį ir nusivedė šunį į automobilį. Vėliau jie išvažiavo“, – pasakojo Audra. Moteris patikslino, kad iš viso buvo trys žmonės: vyras, moteris ir jų vaikas.

Pagal automobilio modelį ir spalvą, šuns šeimininkė sužinojo, kur Perkūnkiemyje gyvena šunį pasiėmę žmonės. „Žinau, kaip atrodo jų automobilis, žinau, kur jie gyvena. Eisiu gražiuoju prašyti, kad atiduotų šunį“, – sakė Audra.

Ji pridūrė, kad iš šunį pasiėmusių asmenų jokios žinios negavo ir jokio skelbimo apie rastą šunį į socialinius tinklus neįkėlė.

Paklausta, ar dėl šio įvykio kreipėsi pagalbos į policiją, moteris apgailestavo, kad pareigūnai antradienio ryte jai nuvykus į komisariatą tedavė užpildyti prašymą ir pasiūlė paskambinti po kelių dienų.

„Jie paliko mane likimo valiai ir paprasčiausiai numojo ranka. Jiems nelabai rūpėjo. Sakiau, kad turime ir nuotraukas, ir vaizdo įrašus, kitus įrodymus, liudininkus. Bet neprašė nei nuotraukų, nei kitų įrodymų, o tyrėja bandė aiškinti, kad dirba tik iki pietų“ – tikino pareigūnų abejingumą patyrusi moteris.

„Vis tik tai brangus, mylimas šuo“, – sakė Audra.

Antradienio vakarą iš įvairių šaltinių internete sužinojusi, kur gyvena šunį radę ir išsivežę žmonės, Audra nuvyko pas juo ir šunį atsiėmė.

„Šunį tie žmonės buvo jau ir pas veterinarą nuvedę, patikrino poodinę mikroschemą, žinojo, kad aš šeimininkė. Tik keista, kad net penkias dienas tylėjo ir nieko nesakė, nebandė susisiekti“, – stebėjosi šunį atsiėmusi šeimininkė.

Kaip portalui lrytas.lt sakė Lietuvos kinologų draugijos atstovė spaudai Aurelija Staskevičienė, šunų šeimininkai turėtų būti budrūs ir akylai saugoti savo augintinius. 

Anot jos, iš dalies nuo nelaimingų atsitikimų apsidrausti galima šunį paženklinus poodinė mikroschema.

„Kaip savo šeimos nario nepaliekate bet kur, taip ir savo augintinio nepalikite be priežiūros“, – patarė A.Staskevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.