Diena, kai galima į darbą atsivesti šunį

 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2017, 1:33 PM

Kai kuriems šunų augintojams šiandien yra ypatinga diena – tai vienintelė diena metuose, kai į darbą jiems leidžiama ateiti kartu su savo augintiniu. 1999 m. Didžiojoje Britanijoje gimusi socialinė iniciatyva, kurios šūkis – „atsivesk savo šunį į darbą“ (Take Your Dog to Work Day), netruko išpopuliarėti visame pasaulyje. 

Iniciatyvos sumanytojai šią dieną kviečia pagalvoti, kaip kiekvienas galime prisidėti, kad kuo mažiau keturkojų savo dienas leistų prieglaudose. Tuo pačiu ši diena yra priminimas, kad šuo yra puikus draugas, galintis suvienyti ne tik šeimos narius, bet ir kolegas.

Už priglaustą gyvūną – 100 Eur vertės dovanų

Ši diena jau kelerius metus minima ir Lietuvoje. Maistą gyvūnams augintiniams gaminanti bendrovė „Mars Lietuva“ tą dieną savo šunis atsivesti kviečia ne tik savo darbuotojus, bet tai ragina daryti ir savo partnerius. 

„Lietuvoje yra 37 gyvūnų prieglaudos, kuriose savo šeimininkų laukia keli tūkstančiai gyvūnų. Galvojant, kaip galima pakeisti šią situaciją, visuomet verta pradėti nuo savęs. Visus savo darbuotojus, kurie galvoja apie augintinį, motyvuojame jį pasiimti iš prieglaudos. Mūsų sukurta motyvacinė sistema pasiteisimo ir mes per pusmetį jau turime 5 sėkmės istorijas“, – sakė bendrovės korporacinių  reikalų vadovas Mindaugas Rupšys.

Įmonėje sukurta aiški motyvacijos sistema – kiekvienas darbuotojas, nusprendęs globoti prieglaudoje gyvenantį šunį arba katę, gauna taip vadinamą „priglausto gyvūno krepšelį“. Į jį įeina nemokamas apsilankymas pas veterinarą, skiriama kompensacija būtiniausiomis reikmėms ir maistui bei papildomas laisvadienis. Iš viso motyvacinio krepšelio vertė – 100 eurų. 

Daugėja gyvūnams draugiškų biurų

Šunų mylėtojų organizacijos pastebi, jog pastaraisiais metais itin sparčiai daugėja įmonių, kurios atsivesti augintinius leidžia visus metus. Viena tokių – didžiausia mažmeninės prekybos internetu kompanija „Amazon“. Jų būstinėje Sietle šunys turi ypatingas sąlygas – nuo skanėstų priimamajame iki vandens fontanų, skirtų atsigaivinti. Maža to, bendrovės puslapyje smalsuoliai gali susipažinti su keliais keturkojais bendrovės darbuotojais. 

„Mars“ šiemet apklausė 18–35 m. darbuotojus, kurie dirba gyvūnams nedraugiškose bendrovėse. 43 proc. apklaustųjų norėtų, kad jų darbo vieta gyvūnų atžvilgiu būtų panaši į „Amazon“.  Septyni iš dešimties darbuotojų bei personalo specialistų sutinka, jog augintiniai darbo vietoje daro teigiamą įtaką. Anot jų, gyvūnams draugiškose ofisuose mažiau jaučiama streso, išauga darbuotojo lojalumas įmonei, sumažėja kaltės jausmas dėl namuose palikto augintinio ir tai akivaizdžiai turi įtakos darbo kokybei.  Kaip pasiruošti šuns atėjimui į darbą?

Iniciatyvą, kuri bent kartą per metus ragina į darbą atsivesti šunis, sugalvojo tarptautinė organizacija „Pet Sitters International“ (PSI). Minintiems šią dieną organizacija savo internetiniame puslapyje yra paruošusi elektroninį gidą, kaip pasiruošti keturkojo draugo vizitui į ofisą. Pirmiausia siūloma gyvūnui vietą, kuris jis gulės, atsinešti jo guolį ar patiesti pledą, suplanuoti šuns maitinimo ir vedžiojimo laiką.  

Atvykus į darbą, rekomenduojama su šunimi biure pasivaikščioti, duoti jam susipažinti su čia esančiais žmonėmis, priprasti prie naujų kvapų, trumpai informuoti kolegas apie augintinio įpročius. Be to, patariama ką daryti, jei šuo vengia per didelio bendradarbių dėmesio, kada išvykti, kad šuns vizitas darbe neprailgtų. Visą sąrašą vietų – kavinių, restoranų, parduotuvių, butikų ir kt., kurios Lietuvoje yra draugiškos gyvūnams, galima rasti adresu www.draugiskigyvunams.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.