Lietuvės emigrantės ir jos šuns istorija veria širdį: liko kaip stovi, bet buvo apkaltinta apgaule

Prieš kelias savaites gyvūnų mylėtojų Facebook grupėje „HACHIKO“ plačiai nuskambėjusi istorija sukėlė daugybę emocijų ir sumaišties. Vieni teisė ir smerkė, kiti pasitikėjo iškart… Socialiniuose tinkluose apstu apsišaukėlių ir apgavikų, kurie iš graudžių istorijų nori pasipelnyti prašydami žmonių aukoti. Dauguma bijo nudegti ir į tokias istorijas žiūri labai atsainiai. Bet… Jeigu ta istorija tikra? Jeigu tikrai tam žmogui nutiko nelaimė ir jam reikia pagalbos?

 Merginos papasakota istorija patikėjo ne visi.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Merginos papasakota istorija patikėjo ne visi.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Prieš kelias savaites gyvūnų mylėtojų Facebook grupėje „HACHIKO“ plačiai nuskambėjusi istorija sukėlė daugybę emocijų ir sumaišties.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Prieš kelias savaites gyvūnų mylėtojų Facebook grupėje „HACHIKO“ plačiai nuskambėjusi istorija sukėlė daugybę emocijų ir sumaišties.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Darius Skučas ir jo mylimas draugas Akita Inu šuo Hachiko.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Darius Skučas ir jo mylimas draugas Akita Inu šuo Hachiko.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

tavogyvunas.lt

2019-06-01 15:59, atnaujinta 2019-06-01 16:12

Susirgus artimam žmogui, prarandame viltį, išsigąstame ir tik patys drąsiausi išdrįsta prašyti pagalbos viešai. Įvykus avarijai, prarandame svarbius daiktus, neduok dieve – artimus, ir jeigu neturime „piniguoto“ dėdės ar draugo, išdrįstame kreiptis į visuomenę rizikuodami būti apšaukti melagiais ir vagimis… Bet visada geriau rizikuoti ir prašyti, nes tikrai atsiras tikinčių ir supratingų žmonių!!!

Taip nutiko ir vienai merginai, keliaujančiai iš Anglijos namo į Lietuvą su savo mylimu augintiniu Koltu. Ji socialiniuose tinkluose pasidalino tokia istorija: (tekstas taisytas)

„Per kelionę namo (į Lietuvą) įvyko avarija ir mūsų autobusiukas sudegė. Kartu jame sudegė ir mūsų su šuniuku dokumentai bei piniginė su joje esančiais pinigais. Po avarijos apsistojome pas asmenį, kuris pažinojo sudegusio autobusiuko vairuotoją ir norėjo padėti. Pats vairuotojas išskrido. Aš gavau laiko ir šiek tiek pinigėlių susitvarkyti laikinus pasus, taip ir padariau. Vieno žmogaus dėka gavau bilietą į Lietuvą, tačiau skrist teko vienai ir be daiktų. 

Su asmeniu, pas kurį apsistojome, susitarėme, jog už šuniuką jis sumokės ir kai aš turėsiu pinigėlių, grąžinsiu jam. Jis sutiko, tačiau vos man grįžus namo, atsisakė, prirašė man skolų ir liepė pačiai ieškoti pinigų, kad mano šuniukas grįžtų namo… Nei tėvai, nei draugai man negali padėti, kadangi šuo rūpi ir jį myliu tik aš viena… aš labai noriu, kad jis grįžtų namo… todėl prašau visų pagalbos, jei tik galit, prisidėkite, kiek išeina….“

Tokia žinutė sukėlė didžiulę pasipiktinimo audrą, pasipylė kaltinimai apgaule bei pinigų viliojimu iš žmonių.

Kaip bebūtų gaila, dauguma šia istorija nepatikėjo, perskaitę pradžią iškart išjungė, pagalvodami, juk tai eilinė apsišaukėlių istorija. Vieni pradėjo tikrinti anketos tikrumą, kiti ieškojo informacijos apie avariją, prašė automobilio numerių ir vietos, kurioje vietoje įvyko avarija. Vieni iš šios situacijos padarė cirką, kiti tiesiog kaltino, treti PADĖJO iškart pervesdami pinigus.

Suprantama… Bet ši istorija buvo tikra! Ar kas tuo metu galvojo, kaip jaučiasi paauglė, patyrusi avariją ir savo ištikimiausią draugą palikusi svetimoje šalyje? Mergina pasruvusia širdimi skaitė kiekvieną neigiamą komentarą ir tyliai, nors ir maža kruopele vilties tikėjo, kad atsiras žmonių, kurie padės jos mylimam augintiniui vėl atsidurti šalia.

Ir atsirado žmonių, kurie jai padėjo! Patikėjo ja, jos pasidalinta istorija…

Kaip teigia Facebook grupės „HACHIKO“ kūrėjas ir administratorius, šia istorija ir jam patikėti buvo sunku: „Man tikrai buvo nelengva ja patikėti, bet aš norėjau tikėti ir paskatinau kitus, aišku susilaukiau daug neigiamų komentarų ir žinučių, kad užstojau ją, bet ir daugelis mano grupės narių prisijungė prie manęs. Kitiems tai buvo tik cirkas, o man tai gyvenimiška situacija. Kas mums padės, jei ne mes patys vieni kitiems, o ir pats auginu šuniuką ir tikrai nenorėčiau niekada išsiskirti su juo.. Mergina jauna paauglė, visi darome klaidų ir visi buvome paaugliais.

Aš labai dėkingas savo grupės nariams, jie tikrai nėra abejingi tokioms situacijoms!“

Dariaus ir kitų grupės narių dėka, Koltas po ilgos kelionės, pagaliau pasiekė namus ir vėl galėjo džiaugtis savo šeimininkės apsikabinimais, glostymu, bučiniais ir meile.

Tavogyvunas.lt kolektyvas dėkoja Dariui Skučui už šią istoriją ir už tai, kad patikėjo šia mergina, skatino savo grupės narius padėti ir grąžinti šuniuką į namus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.