Gyvūnų gynėjų apgultis Biržų r. baigėsi netikėtai: sulėkė įspūdinga automobilių kolona

Internete paskleidus skelbimą apie tai, kad vienoje Biržų rajono sodyboje yra skriaudžiami šunys, iš visų kraštų į ją suvažiavo keturkojų gynėjai. Tačiau informacija nepasitvirtino – įleisti keli atvykusiųjų atstovai, taip pat ir žurnalistė, įsitikino, kad viskas aistringo medžiotojo valdose yra gerai.

  Aptvare laikomi ispanų galgai neatrodė nuskriausti. <br>V.Savickienės nuotr.
  Aptvare laikomi ispanų galgai neatrodė nuskriausti. <br>V.Savickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vita Savickienė, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

2020-09-14 10:34, atnaujinta 2020-09-14 14:35

Puolė pagal signalą

Žiauriomis sąlygomis laikomų gyvūnų ieškantys gynėjai kaip reikiant išgąsdino Biržų rajono ūkininkus – vėlų vakarą prie medžioklinius šunis laikančių šeimininkų sodybos nusidriekė daugiau nei 40 automobilių kolona.

Vėliau paaiškėjo, kad šunų augintojai buvo apkaltinti be pagrindo.

Tą pavakarę socialiniuose tinkluose ėmė plisti kvietimas važiuoti į Biržų rajoną, Vabalninką. Buvo rašoma, neva sodyboje netinkamomis sąlygomis yra laikomi bei veisiami koviniai šunys.

Apgultį organizavo iš Šiaulių atvykę jaunuoliai. Iš Biržų buvo iškviestas ir policijos ekipažas. Jau po 22 valandos pareigūnams pajudėjus link ūkininkų sodybos, iš paskos važiavo kone pusšimtis automobilių.

Įleido tik policininką

Vėlų vakarą šeimininkai, pamatę galybę netikėtų svečių, neslėpė pasipiktinimo. Iš pradžių jie atvykėlius piktai ginė lauk, o į sodybos teritoriją leido įeiti tik policininkui. Tačiau galiausiai, nenorėdami, kad apsižodžiavimai virstų chaosu, ūkininkai apžiūrėti šunų pakvietė žurnalistę bei merginą. Ji prisistatė esanti gyvūnų prieglaudos savanorė, tad galinti įvertinti laikomų gyvūnų būklę.

Keliuose aptvaruose iš tiesų buvo uždaryti šunys, vienas slampinėjo po kiemą.

Savanorė mergina patikrino voljerus bei šaldiklį, kuriame laikoma mėsa šunims. Galiausiai atvykėlė atsiprašė šeimininkų ir laukiančiai miniai pranešė, kad šunys sotūs, jie neskriaudžiami.

Vyro aistra – medžioklė

Augintinių šeimininkas Mindaugas pasakojo, kad jis yra medžiotojas ir tėvų sodyboje laiko įvairių veislių 15 medžioklinių šunų.

„Tai mano hobis ir aistra. Vieni pinigus prageria ar pralošia, o aš perku brangius šunis, su jais einu medžioti. Tikrai gyvūnų pardavimui neveisiu ir nesu įdėjęs nė vieno skelbimo apie parduodamus šunis“, – emocijoms atslūgus pasakojo medžiotojas.

Vyras tvirtino, kad jis šunis sau perka užsienyje. Augintinius vežasi iš Baltarusijos, Rusijos, Didžiosios Britanijos.

Medžiotojas augina anglų greihaundus, vakarines laikas, rusų kurtus bei Lietuvoje dar mažai paplitusius ispanų galgus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.