Alus, kurio skonį šunys dar ilgai prisimins

Ko tik dėl mylimo augintinio nepadarys šeimininkas. Vieni šunis vaišina kava ir tortu, kiti sumano pavaišinti putojančiu vynu, alumi... Gera žinia Lietuvos gyventojams - daugiau nebereikės su keturkojams dalintis savo alumi, mat prekyboje atsirado specialiai šunims sukurtas alus.

Naujos tradicijos - šuns gimtadienio šventei ir šiaip savaitgaliui šeimininkai perka vištienos ar jautienos skonio alų.<br>AOP nuotr.
Naujos tradicijos - šuns gimtadienio šventei ir šiaip savaitgaliui šeimininkai perka vištienos ar jautienos skonio alų.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Oct 21, 2014, 7:18 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 4:49 AM

  Telšių rajone ambulatorijoje dirbanti veterinarijos gydytoja Jūratė Sinkevičienė klientams kantriai aiškina, kad lentynoje alus ne žmonėms, o gyvūnams. Tiesa, alus ne tik be alkoholio, bet ir mums gana neįprasto skonio.  

Pasak pašnekovės, šunų alaus skonis sukurtas toks, kad patiktų keturkojams. Tad nenuostabu, kad kartą alučio paragavę augintiniai ilgai prisimins jautienos, vištienos skonių gėrimus ir lauks, kada vėl tokią puotą iškels dosnus šeimininkas.

  Beje, šuniškame aluje alkoholio nerasite, ten tik žalieji baltymai, žalieji riebalai, žalios ląstelienos, žalieji pelenai. Į sudėtį įeina mėsos ir gyvulinės kilmės produktai. O koks būtų alus be salyklo ekstrakto?  

„Kaip ir žmonėms alų vartojant, taip ir šunims, reikia turėti saiką. Keturkojams per dieną leidžiama išgerti ne daugiau kaip vieną buteliuką alaus“, - aiškino veterinarė J.Sinkevičienė.  

Nors užsienyje šunys seniai geria savo alų, pas mus tai dar naujiena, beje, ne juokais piktinanti kai kuriuos žmones. Tikiu, kad kai kurie skaitytojai pasakys: „To dar betrūko, Lietuvoje žmonės neturi ko valgyti, o čia šunis girdo brangiu alumi“.  

Tačiau po svečias šalis daug keliavusių lietuvaičių nestebina nei šuniškas alus, nei ledai. Pavyzdžiui, Kinijoje veikia restoranai, kuriuose naminiai gyvūnėliai – šunys, katės, triušiai - gali pietauti prie vieno stalo su savo šeimininkais kaip lygūs su lygiais. Gali būti, kad mūsuose irgi atsiras panašios maitinimo įstaigos. Juk naminiai gyvūnai žmogaus gyvenime užima itin svarbią vietą.

Primename, kad jokiu būdu negalima šunims ir kitiems gyvūnams alkoholinių gėrimų. Nerizikuokite savo augintinio gyvybe!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.