Japonijos „Grand Prix“ kvalifikacijoje - puikūs „Red Bull“ rezultatai

Japonijos „Grand Prix“ kvalifikacija fantastiškai baigėsi „Red Bull“ komandai – Sebastianas Vettelis ir Markas Webberis užėmė pirmąsias dvi vietas, o pagrindiniai varžovai atsidūrė gerokai žemiau.

S. Vettelis kvalifikacijoje buvo geriausias.<br>AP
S. Vettelis kvalifikacijoje buvo geriausias.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

f-1.lt

Oct 6, 2012, 1:14 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:43 AM

Nors Jensonas Buttonas iš „McLaren“ ir užėmė trečiąją vietą, pritaikius penkių pozicijų baudą už pavarų dėžės keitimą, britas startuos tik aštuntas. Jo komandos draugas Lewisas Hamiltonas liko tik devintas.

Dėl baudos J. Buttonui trečiąja starto vieta galės džiaugtis ketvirtas kvalifikacijoje likęs vietos herojus Kamui Kobayashi iš „Sauber“. Kartu su juo iš antrosios starto eilės varžybas pradės „Lotus“ atstovas Romainas Grosjeanas.

Penktas startuos į „McLaren“ kitais metais pereisiantis antrasis „Sauber“ lenktynininkas Sergio Perezas. Greta jo, šeštas, varžybų pradžios rikiuotėje stovės čempionato lyderis Fernando Alonso iš „Ferrari“.

Tikrą sumaištį kvalifikacijos pabaigoje sukėlė „Lotus“ pilotas Kimi Raikkonenas. Aštuntąją vietą užėmęs suomis nesuvaldė bolido, apsisuko ir užstrigo žvyre. Tai sumaišė kortas ne vienam pilotui, tame rate turėjusiems sumažinti greitį ir taip atsisveikinti su galimybe pagerinti savo rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.