S. Vettelio titulas pakibo ant plauko? (video)

Sebastiano Vettelio triumfas trečiajame iš eilės „Formulės-1“ sezone – intrigų sūkuryje. Dėl internete paplitusio vaizdo įrašo, kuriame užfiksuota, kaip S. Vettelis Brazilijos „Grand Prix“ lenktynėse neleistinai lenkia varžovą, jau diskutuoja visa pasaulio žiniasklaida. Už šį manevrą vokietis turėjo būti nubaustas 20 sekundžių bauda ir dėl to jis būtų nukritęs į aštuntąją poziciją, o tai reikštų – antrąją vietą sezone.

S. Vettelio titulas pakibo ant plauko?<br>AP
S. Vettelio titulas pakibo ant plauko?<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2012, 10:32 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:59 AM

Prieš Brazilijos „Grand Prix“ lenktynes buvo paskaičiuota, kad jeigu jo pagrindinis varžovas Fernando Alonso užimtų antrąją vietą (kaip ir nutiko), tai S. Vettelis pirmąją poziciją bendrojoje įskaitoje prarastų tuo atveju, jeigu jis paskutinėse sezono lenktynėse užimtų aštuntąją ar žemesnę vietą.

Būtent taip gali ir nutikti, jeigu „Ferrari“ komanda parašys skundą ir jį patvirtins „Formulės-1“ organizatoriai.

Kameros užfiksavo, kaip „Red Bull“ pilotas kitą lenktynininką aplenkia dar matant geltoną vėliavą, o lenkimas buvo galimas tik tada, kai rodoma žalia vėliava.

Ispanijos laikraštis „El Mundo“ rašo: „Tai (vaizdo įrašas. – Red.) parodo, kad S. Vettelis turi būti nubaustas.“

„El Mundo“ praneša, kad „Ferrari“ skundą gali parašyti iki lapkričio 30 dienos. Tiesa, „Ferrari“ atstovą spaudai cituojantis italų „Corriere dello Sport“ rašo, kad komanda neketina protestuoti.

Žinoma, augantis žiniasklaidos dėmesys ir didėjantis kai kurių sirgalių pasipiktinimas „Ferrari“ gali pastūmėti protestuoti ir taip sukelti didžiulį skandalą. Jeigu S. Vetteliui būtų skirta bauda, titulas atitektų F. Alonso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.