B. Vanagas: „Trečioje greičio ruožo dalyje kvailai įstrigome“

Pietų Amerikoje toliau tęsiasi Dakaro ralio lenktynės. Dvyliktajame etape lenktynininkai turėjo įveikti 396 km distanciją, iš kurių 319 km – greičio ruožas. Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas šį atstumą įveikė 38-as.

Pietų Amerikoje tęsiasi Dakaro ralio lenktynės.<br>AP
Pietų Amerikoje tęsiasi Dakaro ralio lenktynės.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2013, 1:26 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:33 PM

Greičiausiai 12-ąjį etapą įveikęs ispanas Nani Roma (3 val. 36:34 min.). Šiame etape ketvirtą vietą užėmęs prancūzas Stephane'as Peterhnaselis toliau išlieka varžybų lyderiu.

Po vienuolikos etapų lietuviai užėmė 77 vietą.

B. Vanago dienoraštis:

„Vakar buvo labai įdomi diena ir šaunus greičio ruožas: kalnai, serpantinai, slėniai,, akmenys, upių vagos ir dar daug visko. Pirmąją greičio ruožo dalį vilkomės dulkėse bei taikėme progas lenkti varžovus. Vietomis nematant, kur važiuoti, tekdavo net visiškai sustoti ir laukti, kai jos visos išsisklaidys.

Antrojoje greičio ruožo fazėje jau galėjome vystyti savo tempą. Kai nėra dulkių – vienas malonumas. Kopos antrojoje greičio ruožo dalyje buvo labai klastingos. Angliškai jos vadinasi „broken dunes“. Tai yra labai aukštos ir smailios kopos. Reikia turėti daug drąsos, norint jas teisingai ir be nuotykių įveikti. Atleki visų greičiu į kopos viršūnę, o paskutinę akimirką, prieš pat viršūnę, stabdai, kad neperšoktum ir neapvirstum ant stogo ar nenukristum ant šlaito. Na, bet kaip žinote, drąsos mūsų ekipažui netrūksta.

Stabilumas – tai ką reikės ugdytis.

Trečioje greičio ruožo dalyje labai kvailai įstrigome ir išsilaisvinome tik po kokių 25 minučių. Taip praradome apie 10 pozicijų ketvirtadienio klasifikacijoje.

Pro „Oscar“ priekinį stiklą labai prastas matomumas, ypač kopose ar serpantinuose. Todėl grįžus, reikės kažkaip visą tai išspręsti.

Taip, kad mokomės. Išmoksim“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.