B. Vanagas: „Apie 80 kilometrų kovojome su kolegos lenko keliamomis dulkėmis“

Dakaro ralis pasiekė finišo tiesiąją. Penktadienį lenktynininkai įveikė tryliktąjį etapą. Ralio daltviai nuvažiavo 735 km, iš kurių 441 km sudarė greičio ruožas.

Pietų Amerikoje tęsiasi Dakaro ralio lenktynės.<br>AP
Pietų Amerikoje tęsiasi Dakaro ralio lenktynės.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 19, 2013, 1:18 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:58 PM

Lietuvos ekipažas – Benediktas Vanagas ir Saulius Jurgelėnas šį nuotolį įveikė trisdešimti (4 val. 44:41 min.), nuo pirmą vietą užėmusio amerikiečio Robby Gordono (3 val. 40:53 min.) jie atsiliko 1 val. 3:48 min.

Kelintą vietą bendroje įskaitoje užims lietuviai paaiškės trasą įveikus visiems dalyviams.

B. Vanago dienoraštis:

„Priešpaskutinės Dakaro dienos finišas. Šiandien turėjome įveikti 441 km greičio ruožą, kuris buvo padalintas į dvi sekcijas. Nuo starto apie 80 km „kovėmės“ su kolegos lenko keliamomis dulkėmis. Vos galo negavom! Bet tvardžiausi, stengiausi nerizikuoti. Pakankamai sėkmingai įveikėme kopų dalį. Tiesa, buvome sustoję kokias 5 min nusileisti padangų, bet tai manau atsipirko. Pervažiavime tarp sekcijų buvo suplanuotas kuro užpylimas. Atvažiavę pamatėme didelę eilę ten. Praradome laiko kol užsipylėme, minutę pavėlavome į startą. Tačiau visą greičio ruožą važiavome beveik vieni. Palaima nematyti dulkių. Tiesa, į greičio ruožo pabaigą turėjom 20 km ilgio smėlio baseiną. Tai automobilio viduje, dėl jo pakitusio sandarumo, praktiškai negalėjome net vienas kito matyti.

Džiaugiuosi šiandien finišavęs. Dabar judam į bivuaką šalia La Sarena , mums iki jo 240 km. Ryt laukia neilgas 126 km greičio ruožas bei 500 km pervažiavimas iki Santiago".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip reaguotumėme į provokacijas, pone L. Kasčiūnai?