„Nascar“ lenktynėse avarijos metu sužeista daugiau nei trys dešimtys žiūrovų (video)

33 žiūrovai nukentėjo, du iš jų kritinės būklės po masinės ir kraupios avarijos šeštadienio „NASCAR“lenktynėse. Vienas automobilių rėžėsi į trasos užtvaras, greitai skriejantys automobiliai netrukus susidūrė, vienas jų pakilo į orą, o automobilių dalys, padangos lėkė tiesiai į žiūrovų tribūnas.

Masinė ir kraupi avarija šeštadienio „NASCAR“lenktynėse sužeidė 33 žmones.<br>AP
Masinė ir kraupi avarija šeštadienio „NASCAR“lenktynėse sužeidė 33 žmones.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2013-02-24 18:59, atnaujinta 2018-03-11 04:24

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Avarija įvyko paskutiniame rate, lenktynininkams jau buvo mosuojama languota finišo vėliavėlė, lyderis Reganas Smithas ėmė blokuoti varžovą Bradą Keselowski, kad šis jo neaplenktų.

Tai tapo avarijos priežastimi, automobilis rėžėsi į užtvarą bei sukėlė grandininę reakciją. Lenktynininkas Kyle'o Larsono automobilis ore vertėsi ir trenkėsi į apsauginę užtvarą. 

Po akimirkos automobilis pavirto metalo laužu.

Po incidento R. Smithas pripažino savo kaltę. „Tai mano klaida. Aš blokavau varžovą."

Apie nukentėjusius lenktynininkus nepranešama. 

Lenktynės iškart buvo sustabdytos.

„NASCAR“ viceprezidentas Steve`as O`Donnellas teigė, kad šis įvykis bus tiriamas.

„Mes kreipiame dėmesį į kiekvieną incidentą. Aiškinamės priežastys ir identifikuojame problemas, žinome, dėl ko įvyko ankstesnės avarijos.

Šiuo atveju elgsimės taip pat, tirsime priežastis, dėl ko atsitiko tokia avarija ir ko reikia imtis, kad daugiau nenukentėtų žiūrovai už apsaugos tvorų. Kaip galima greičiau sieksime ištirti šį incidentą ir jei bus reikalingi pokyčiai, juos įgyvendinsime, kad šis sportas ir toliau žavėtų jo gerbėjus", - teigė „NASCAR“ viceprezidentas.

Vis dėlto sekmadienio numatytos lenktynės dėl šio incidento nebus atidėtos. Tą patvirtino lenktynių prezidentas Joie Chitwoodas.

„Visų pirma mūsų mintys ir maldos yra kartu su mūsų sirgaliais. Lenktynės vyko pagal visus reikiamus saugumo reikalavimus, nebuvo pažeistos jokios taisyklės, laimei, medicinos personalas labai operatyviai užtikrino pirmąją pagalbą. Lenktynių trasa tvarkoma, būsime pasiruošę sekmadienio startui, neturime priežasties lenktynes atidėti", - teigė lenktynių organizatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.