S. Vettelis: „Laimėti turėjo M. Webberis, ne aš“

Malaizijoje vykusiame antrajame „Formulės-1“ čempionato etape Sebastiano Vettelio pergalė sukėlė nemažai aistrų pačių „Red Bull“ pilotų gretose.

S. Vettelis Malaizijoje iškovojo 27-ąją pergalę savo karjeroje.<br>AP
S. Vettelis Malaizijoje iškovojo 27-ąją pergalę savo karjeroje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters" ir lrytas.lt inf.

Mar 25, 2013, 8:26 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:35 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Antras liko jo komandos draugas australas Markas Webberis, kuris didžiąją dalį lenktynių važiavo pirmoje vietoje. Tačiau 44 rate vokietis netikėtai ėmė atakuoti M. Webberį ir jį netrukus aplenkė.

S. Vettelis nepaisė komandos vadovų nurodymo leisti lenktynes laimėti Markui Webberiui.

Po lenktynių prastos nuotaikos neslėpė antroje vietoje finišavęs australas. Lenktynes laimėjęs vokietis neatrodė labai laimingas, prizą atsiėmė kiek sutrikęs, be didelės euforijos.

„Tai ne ta pergalė, kuria labai džiaugiuosi, nes pirmas turėjo finišuoti Markas“, - po lenktynių prasitarė S. Vettelis.

„Svarbiausia yra tai, kad mes Malaizijoje iškovojome 43 taškus, tai maksimalus rezultatas“, - kalbėjo „Red Bull“ komandos vadovas Christianas Horneris.

„Labiausiai baiminomės dėl padangų, jos šįkart mūsų nepavedė ir buvome geriausi. Sebastianas tiesiog norėjo nugalėti ir aplenkė M. Webberį, nepaisant komandos nurodymų. Šią situaciją mes aptarsime su abiejais lenktynininkais ekipos viduje“, - toliau kalbėjo Ch. Horneris.

„Aš padariau klaidą, aš atsiprašau“, - prieš einant ant prizininkų podiumo žurnalistams prasitarė S. Vettelis.

M. Webberio pyktis buvo akivaizdus, jis nesitikėjo tokio komandos draugo akibrokšto, nes buvo įsitikinęs, kad S. Vettelis laikysis komandos nustatytos taktikos. Lenktynininkams vadovai liepė neberizikuoti važiuojant maksimaliu greičiu ir išsaugoti turimas pozicijas.

Už abiejų „Red Bull“ pilotų nugarų liko „Mercedes“ lenktynininkai Lewisas Hamiltonas ir Nico Rosbergas. Priešingai nei jo tautietis iš „Red Bull“, vokietis N. Rosbergas pakluso ekipos vadovams ir nekonkuravo su L. Hamiltonu dėl trečiosios vietos, nors jo bolidas skriejo kiek greičiau nei ekipos draugo.

„Sąžiningai kalbant, vietoj manęs ant podiumo turėtų lipti Nico“, - po lenktynių kalbėjo trečiosios vietos laimėtojas L. Hamiltonas. „Negaliu sakyti, kad stovint čia šiandien yra geras jausmas, tačiau lenktynės yra lenktynės“, - kalbėjo britas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.