R. Kupčikas pirmąsias „Volkswagen Castrol Cup“ serijos lenktynes pradės iš trečios pozicijos

Šeštadienį Poznanėje (Lenkija) startuoja žiedinių lenktynių serija „Volkswagen Castrol Cup“, kurioje dalyvauja ir lietuvis Robertas Kupčikas, prieš šešerius metus jau tapęs šių lenktynių nugalėtoju.

Už lietuvio Ž. Kupčiko nugaros liko 22 varžovai.
Už lietuvio Ž. Kupčiko nugaros liko 22 varžovai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2013, 9:32 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:17 AM

Išvakarėse vykusiose kvalifikacinėse varžybose lietuvis užėmė trečiąją vietą ir šios pozicijos pradės rytdienos pirmojo etapo lenktynes.

Nors R. Kupčikas treniruotėse buvo greičiausias, vieną šios trasos 4,083 kilometro ilgio ratą nuvažiavęs per 1 min. 56,499 sek., treniruotėse užimtos pozicijos nepavyko pakartoti.

„Stigo, regis, mažmožio, - tik pasibaigus kvalifikacinėms varžyboms telefonu iš Poznanės Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ pasakojo R. Kupčikas. – Treniruotes lydėjo labai permainingos oro sąlygos, o per kvalifikacines varžybas trasa išdžiūvo ir pastebimai pakilo jos temperatūra, todėl mūsų automobilio padangų slėgis nebeatitiko trasos charakteristikų. Greičiausius laikus pavyko užfiksuoti pirmuosiuose ratuose, o toliau padangos perkaito ir nedavė tokių rezultatų, kokių tikėjausi ir aš, ir komanda.“

Tačiau už lietuvio nugaros liko 22 varžovai ir sportininko nuomone trečioji starto pozicija nėra jam bloga.

Bent jau iki lenktynių R. Kupčikas sėkmės stoka pirmajame varžybų etape irgi negalėtų skųstis. Nuo pat ketvirtadienio, kai lenktynininkams buvo leista susipažinti su trasa ir varžybų technika, Poznanėje vyravo labai permainingi orai, todėl lietuvis džiaugėsi galimybe pratintis prie bet kokių gamtinių sąlygų. Robertas bandė įvairius padangų slėgius, mašinos valdomumą, stengdamasis kuo geriau įsiminti trasą. O paskutinei treniruotei pasibaigus visa Lietuvos komanda neslėpė džiaugsmo, kad Robertas čia, kaip ir prieš šešerius metus, vėl buvo pirmas.

Dideliam vietinės publikos džiaugsmui kvalifikacines lenktynes laimėjo Lenkijos sportininkas Mateuszas Lisowskis, kuris ir pradės rytdienos lenktynes iš pirmosios starto pozicijos.

Iš antrosios startuos švedas švedas Rasmus Marthenas, kuris laisvosiose treniruotėse buvo trečias.

Šiemet, po šešerių metų pertraukos vėl atgaivintoje „Volkswagen Castrol Cup“ lenktynių serijoje varžosi 25 sportininkai iš Lenkijos, Austrijos, Švedijos, Meksikos, Čekijos, Vokietijos, Slovakijos ir Lietuvos. Visi jie vairuoja vienodus, specialiai šioms lenktynėms parengtus septintosios kartos „Volkswagen Golf Racing Edition 2.0 TSI“ automobilius, kurie išvysto 260 AG pajėgumą. Be to į visus šiuos bolidus įmontuota „Push to Pass“ sistema, pridedanti dar 50 papildomų arklio galių.

Šeštadienį pirmosios lenktynės prasidės 13.15 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.