Kaune - ekstremalaus sporto atgimimas

Artimiausią mėnesį Nemuno saloje bus įkurta sportiniams dviračiams skirta aikštelė. Planuojama, kad naujai įrengtoje erdvėje jau gegužės pabaigoje vyks ir pirmosios BMX sportinių dviračių varžybos.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

May 18, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:56 PM

BMX sporto aikštelę įrengs bendrovė „Anoniminių darboholikų klubas“. Rampos bus pastatytos netoli S. Daukanto tilto. Gegužės 31 d. naujoje aikštelėje vyks profesionalios BMX sportinių dviračių varžybos.

„Kauno miesto tarybos kolegijos nariai pritarė sprendimui įrengti aikštelę su sąlyga, kad ji bus naudojama ne tik šiltojo sezono metu, bet ir po jo liks miesto nuosavybe. Tai bus puiki nauja erdvė jaunimo treniruotėms ir sportiniam aktyvumui vystyti. Organizatoriai jau gali pradėti paruošiamuosius darbus varžyboms“, - teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Gegužės 28 dieną Kauno ekstremalaus sporto bendruomenė turės ypatingą progą susitikti su pasaulyje gerai žinomu atletu Sergio Layosu. Kartu jie šturmuos Nemuno salą, kur per keturias planuojamas dienas įrengs specialią dviračių aikštelę.

Gegužės 31 dieną aikštelės atidarymo šventę pažymės „RedBull“ varžybos.

Pagyvins ir Šilainius

Apie tokią aikštelę jau seniai buvo kalbėta ir bandyta įrengti dar prieš porą metų Šilainiuose prie „MyBike“ parduotuvės.

Dar visai neseniai ekstremalaus sporto asociacija „White puppy“ Šilainių sportinių dviračių aikštelę pristatė ir Kauno miesto savivaldybei. Idėja savivaldybėje buvo sutikta palankiai, nutarta tokioms aikštelėms paieškoti daugiau galimų vietų Kaune. Bendradarbiaujant kelioms organizacijoms pirmąją sportinių dviračių aikštelę buvo nuspręsta įrengti Nemuno saloje.

„Nemuno sala yra visiems bendra vieta. Tai yra pats Kauno centras, išskirtinis parkas. Čia mūsų įrengta aikštelė bus simbolinė, profesionali. Tai didžiulė duoklė profesionalaus ekstremalaus sporto užuomazgai“, - pasakojo Ekstremalaus sporto asociacijos direktorius Paulius Putelis.

„Baltaisiais šunyčiais“ linksmai pravardžiuojamos asociacijos veikla jau kurį laiką pastebima Kaune. Įvairių sporto šakų gerbėjus vienijantis susibūrimas mieste organizuoja ekstremalaus sporto renginius. Šią žiemą ekstremalai susiburdavo ne tik pasportuoti, bet rinkdavosi ir į ekstremalaus sporto vakarėlius.

„Mūsų tikslas buvo suburti aktyviai laisvalaikį leidžiančius draugus. Tai, kad niekur nereklamuotas renginys gali suburti šešiasdešimt ar septyniasdešimt ekstremalų ir žiūrovų, buvo labai netikėta. Smagu, kad žmonės televizorius ir kompiuterius iškeičia į buvimą gamtoje“, - sakė vienas iš „White puppy“ steigėjų Sigitas Čiapas.

Gegužės 18-19 dienomis Kauno Vienybės aikštėje ši asociacija rengia ekstremalaus sporto fiestą „Extreme Zone I“. Čia žiūrovai pirmą kartą išvys du ekstremalus, besileidžiančius specialiais sportiniais greitojo nusileidimo kalnų (angl. Downhill) dviračiais Šilo laiptais. Taip pat čia vyks parkūro ir trikingo varžybos, gatvės šokių ir „Street Work Out“ pasirodymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.