„Formulės-1“ savininkas kaltinamas kyšininkavimu

Vokietijos prokurorai pateikė kaltinimus „Formulės-1“ teisių savininkui Bernie Ecclestone'ui kyšininkavimo byloje, skelbia BBC.

G. Gribkowskis (kairėje) sės į kalėjimą, o B. Ecclestone'as (dešinėje) turės gintis teisme.<br>EPA-ELTA
G. Gribkowskis (kairėje) sės į kalėjimą, o B. Ecclestone'as (dešinėje) turės gintis teisme.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-17 20:00, atnaujinta 2018-03-02 23:12

Kaltinimai susiję su 44 mln. JAV dolerių išmoka vokiečių banko „Bayern Landesbank“ bankininkui Gerhardui Gribkowskiui. Tai susiję su „Formulės-1“ akcijų pardavimu.

B. Ecclestone'as teigė sumokėjęs G. Gribkowskiui, norėdamas išvengti Jungtinės Karalystės mokesčių tyrimo dėl „Formulės-1“ akcijų pardavimo 2006 metais. Jis neigia, kad išmoka buvo papirkinėjimas.

G. Gribkowskiui teismas skyrė aštuonerių su puse metų laisvės atėmimo bausmę.

Kalbėdamas su „Financial Times“ trečiadienį B. Ecclestone'as sakė: „Ką tik kalbėjau su savo advokatais, kurie gavo kaltinimus. Jie buvo išversti į anglų kalbą“.

Paklaustas, kaip reagavo į kaltinimus, B. Ecclestone'as atsakė: „Mes ginsimės tinkamai. Tai bus įdomi byla. Gaila, kad taip įvyko“.

B. Ecclestone'as iki rugpjūčio vidurio turi atsakyti į kaltinimus. Tada teismas spręs, ar bylos svarstymą perkelti į teismą, kuris gali prasidėti rugsėjo viduryje.

Jeigu bus įrodyta „Formulės-1“ teisių valdytojo kaltė, jam gresia laisvės atėmimo bausmė, kuri, jo teigimu, priverstų jį atsistatydinti iš „F-1“ vadovo posto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.