Kaune varžosi automobilių šonaslydžio meistrai

Kauno centre cypia automobilių padangos ir rūksta prisvilusios gumos dūmai. Šeštadienį miesto centre prasidėjo Europos automobilių šoninio slydimo čempionato „Drift Allstars“ ketvirtasis etapas.

Kaune prasidėjo Europos automobilių šoninio slydimo čempionato „Drift Allstars“ ketvirtasis etapas.<br>P. Mantauto nuotr.
Kaune prasidėjo Europos automobilių šoninio slydimo čempionato „Drift Allstars“ ketvirtasis etapas.<br>P. Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Aug 10, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:51 AM

Jame dalyvauja 50 sportininkų iš įvairių šalių. Šiandien jie treniruojasi ir rungiasi, kas pateks į varžybų finalą, kuris vyks sekmadienį. Žiūrovus nuo galimų nelaimių saugo 2,5 km. ilgio metalo tvoros ir betoniniai blokai.

Pirmą kartą Lietuvoje surengto automobilių šoninio slydimo „Drift Allstars“ čempionato dalyviai šiandien iki sekmadienio vakaro okupavo dalį Kauno centre esančio Karaliaus Mindaugo prospekto, Kaunakiemio ir M.K.Čiurlionio gatves.

Eismas iš šių gatvių nukreiptas aplinkiniais apvažiavimais.

Lietuvos automobilių sporto federacijos šoninio slydimo komiteto pirmininkas Antanas Kyguolis sakė, kad automobilių šoninis slydimas mūsų šalyje dar nėra labai populiarus. Todėl renginiu siekiama pritraukti kuo daugiau žiūrovų ir supažindinti žmones su šia sporto šaka.

„Vienas pagrindinių Kauno gatvių pasirinkome ne atsitiktinai. Asfaltas čia lygus ir tinka žemiems sportiniams automobiliams. Erdvėse už gatvių patogu suformuoti žiūrovų tribūnas“, — sakė A. Kyguolis.

Saugantis galimų nelaimių, trasą juosia 2,5 km. metalinės tvoros. Posūkiuose įtvirtinta kelios dešimtys tonų betoninių blokų.

Šiandien vyksta  treniruotės ir kvalifikaciniai važiavimai. Trasoje girdisi kurtinantis automobilių variklių riaumojimas. Asfaltu slysdami sportiniai bolidai tarsi degina padangas, iš po jų rūksta dūmai ir ore tvyro degančios gumos kvapas.

Pamatyti sportininkų treniruotes susirinko šimtai kauniečių. Jų kraują ypač kaitina tai, kad ne visi automobiliai sėkmingai įveikia trasą.

Per kelias treniruočių valandas į betonines užtvaras trenkėsi ir avarijas patyrė trys bolidai. Pilotai nesusižalojo. Sudužo tik jų automobiliai.

Techninis personalas automobilius bado sutaisyti, kad šie galėtų dalyvauti rytoj vyksiančiose varžybose.

Šiandien kvalifikacinių važiavimų metu bus atrinkti 32 dalyviai poriniam važiavimui.

Vakare Rotušės aikštėje kauniečiai ir miesto svečiai galės pamatyti varžybose dalyvaujančių sportinių bolidų parodą.

Rytoj sportininkai vėl treniruosis. Po pietų žiūrovai pamatys profesionalių moto akrobatų šou, šoniniam slydimui pritaikytą iš Lenkijos atvykstantį vilkiką „Volvo FM12“. Publika sužinos ir apie varžybose dalyvaujančius įvairių markių automobilius.

Vakare vyks varžybos ir nugalėtojų apdovanojimai. Geriausiai pasirodęs sportininkas laimės 15 tūkstančių litų premiją, nugalėtojo taurę ir čempionato taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.