Startavo ralis „Kauno ruduo“, o Nemuno sala tapo pramogų oaze žiūrovams

Nemuno saloje visai šalia Kauno centro nuo ankstyvo ryto gaudžia galingi automobilių varikliai — paskelbta 40—ąjį kartą vykstančio ralio „Kauno ruduo“ pradžia.

Nemuno salą Kaune palikę sportininkai varžysis Elektrėnų, Kaišiadorių ir Trakų rajonų keliais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nemuno salą Kaune palikę sportininkai varžysis Elektrėnų, Kaišiadorių ir Trakų rajonų keliais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Aug 24, 2013, 11:33 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:42 PM

Garsiems automobilių sporto meistrams Kastyčiui ir Arvydui Girdauskams atminti skirtos varžybos truks iki sekmadienio vakaro, o jose varžysis 147 ekipažai.

Šis ralis taps Lietuvos automobilių ralio čempionato VI ir Lenkijos „Lotos“ automobilių ralio čempionato V etapo varžybos. Tuo pačiu metu vyksta Lietuvos automobilininkų sąjungos taurės IV etapo varžytuvės bei automobilių sporto veteranų lenktynės.

Jau kelerius metus iš eilės vienas Lenkijos ralio čempionato etapas vyksta užsienyje. Dažniausiai tai būna Čekija, o šiemet kaimynai pasirinko Lietuvą.

Lenktynės išsiskiria dalyvių ir galingų automobilių gausa. Itin smarkiai šioje srityje pažengę lenkai. Ralio rengėjai perspėjo sportininkus, kad šįkart jų laukia sunkios ir sudėtingos varžybos, tačiau šios krypties bus laikomasi rengiant varžybas ir ateityje.„Pirmą kartą kartu su lenkais ėmėmės tokio bendro projekto“, — kalbėjo Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Gintaras Furmanavičius.

Po kelių savaičių geriausi Lietuvos sportininkai ketina vykti į varžybas Lenkijoje, o kitąmet svarstoma galimybė kartu rengti WRC etapą.

Pirmieji Lenkijos sportininkai ir jų komandos nariai Kaune įsikūrė dar ketvirtadienį. Lietuvos čempionate šiuo metu pirmauja Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas. Už jų rikiuojasi Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi ir Deividas Jocius su Kastyčiu Torrau. Visi lyderiai važiuoja „Mitsubishi Evo X“ automobiliais.

Lenkijos pirmenybėse niekas neprilygsta Kajetano Kajetanovicziaus ir Jaroslawo Barano duetui, vairuojančiam „Subaru Impreza RT“.

Lietuvos pirmenybių dalyviai turės įveikti 523,45 kilometro atstumą su 10 greičio ruožų, kurių bendras ilgis — 125,1 kilometro. Lenkijos čempionato dalyviams paruošta 12 greičio ruožų, kurių bendras ilgis 166,55 kilometro.

Sportininkai varžysis Kaišiadorių, Elektrėnų ir Trakų rajono keliais. Itin didelio žiūrovų susidomėjimo tikimasi šiandien Nemuno saloje rengiamų dviejų greičio ruožų metu. Dar du greičio ruožai vyks Kauno pašonėje — tarp Linksmadvario ir Julijanavos.

Nemuno saloje žiūrovų laukia gausybė kitų pramogų — dažasvydžio varžybos, dirbtinė sportinio laipiojimo sienelė, šuoliai su virve nuo „Žalgirio“ arenos stogo arba greitasis nusileidimas nuo jo per Nemuną.

Vyks kartingų šonaslydžio, BMX dviračių, motorolerių varžybos, antikvarinių ir naujų automobilių paroda, aviatorių pasirodymas, o vakare — koncertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.