Japonijoje čempionatą laimėti galintis S.Vettelis išlieka kuklus

Sebastianas Vettelis savaitgalį gali užsitikrinti ketvirtąjį iš eilės „Formulės 1“ sezono čempiono titulą. Tačiau vokiečiui trofėjus iš anksto atitektų, jeigu savaitgalio Japonijos „Grand Prix“ lenktynės baigtųsi palankiomis sąlygomis. Jos paprastos – S.Vettelis turi laimėti, o jo artimiausias varžovas bendrojoje įskaitoje Fernando Alonso užimtų žemesnę nei aštuntąją vietą.

S.Vettelis išlieka kuklus, nors dar vienas sezono trofėjus – praktiškai jo kišenėje.<br>AP archyvo nuotr.
S.Vettelis išlieka kuklus, nors dar vienas sezono trofėjus – praktiškai jo kišenėje.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2013-10-12 23:37, atnaujinta 2018-02-21 05:33

Jeigu lenktynės susiklostys taip – S.Vettelis prisijungs prie Michaelio Schumacherio ir argentiniečio Juanu-Manuelio Fangio – lenktynininkų, kuriems pavyko keturiskart iš eilės laimėti pagrindinį trofėjų.

Be to, S.Vettelis taptų jauniausiu išskirtiniame „Formulės 1“ pilotų sąraše, kuriam pavyko laimėti tuos keturis titulus.

„Red Bull“ lenktynininkas laimėjo keturis savo pastaruosius „Grand Prix“. Pastarasis kartas – praėjusį savaitgalį, Pietų Korėjoje. Vėl lipęs ant aukščiausios pakylos S.Vettelis nuo persekiotojo F.Alonso atsiplėšė 77 taškais, todėl dabar tik laiko klausimas, kada jis taps sezono čempionu. Iki pabaigos liko penkerios lenktynės.

Tačiau nepaisant to, kad jis laikomas Japonijos „Grand Prix“ favoritu, S.Vettelis išlieka susikaupęs.

„Pergalė dar nepasiekta, - sako S.Vettelis. - Yra lūkesčių dėl to, kad man anksčiau sekėsi, jog Suzukos trasa man labai patinka, tačiau nemanau, kad man būtų derama dabar kalbėti apie pergalę.“

„Ferrari“ lenktynininkas F.Alonso Pietų Korėjoje buvo šeštas. 2006 ir 2008 metais Japonijos „Grand Prix“ laimėjęs pilotas daug nesvajojo ir buvo realistiškas.

„Kalbant apie taškus, S.Vettelis – labai toli. Čempionato pabaigoje neturėtume tikėtis stebuklų, - sakė F.Alonso. - Antroji vieta įskaitoje – realistiškesnis tikslas. Tačiau faktas, kad mes nepasiduosime ir atiduosime viską, kad pabaigoje pasirodytume geriausiai.“

S.Vettelio dominavimas „Formulėje 1” jau sulaukė kritikų strėlių, nes čempionatas praranda įdomumą. Kai Singapūre laimėjo, S.Vettelis buvo nušvilptas, užlipęs ant podiumo. „Mercedes“ lenktynininkas Lewisas Hamiltonas neseniai pareiškė, kad dėl S.Vettelio lenktynės tapo pernelyg nuspėjamos.

Vėliau L.Hamiltonas nurimo ir gyrė S.Vettelį, vadino jį tikru čempionu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.