Vokietis S.Vettelis – iš kitos planetos

Iki „Formulės 1” pasaulio čempionato pabaigos – dar 3 etapai, bet čempionas jau aiškus. Vokietis Sebastianas Vettelis vakar Indijoje ryžtingai nuskriejo ketvirtojo triumfo link, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2013, 12:17 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:17 PM

Jam užteko ir penktosios vietos Indijos didžiojo prizo lenktynėse, kad taptų čempionu. Tačiau jis vėl buvo pirmas.

Laimėjęs lenktynes Indijoje S.Vettelis surinko 322 taškus ir užsitikrino ketvirtąjį iš eilės čempiono titulą. Artimiausias varžovas turi net 115 taškų mažiau.

Vakarykštė pergalė S.Vetteliui buvo 10-oji šį sezoną ir jau šeštoji iš eilės. Antrojoje sezono pusėje niekas nė iš tolo negali prilygti vokiečiui.

„Tai geriausia diena mano gyvenime. Dar nesu senas, nors kasmet tampu vis vyresnis, bet dar nesuprantu to, ką pasiekiau. Galbūt po dešimties metų pasižiūrėsiu atgal ir viską suprasiu”, – kalbėjo čempionas.

Laimėjo ir komanda

„Tikras malonumas šokti į automobilį, vairuoti ir atiduoti trasoje visą save. Šiandien automobilis buvo fenomenalus. Toks jis buvo ir visą sezoną, – kalbėjo čempionas. – Noriu padėkoti visiems, palaikantiems komandą.

Šis sezonas tikrai buvo nelengvas. Iš šalies gali atrodyti, kad buvo lengva, bet tai netiesa. Man ypač buvo sunku, nes būdavau nušvilpiamas, nors nepadariau nieko bloga. Manau, kad atsakiau tiems žiūrovams trasoje.”

Po lenktynių Indijoje nebepavejamas tapo ne tik S.Vettelis, bet ir „Red Bull” komanda, kuri iškovojo taip pat jau ketvirtąją iš eilės Konstruktorių taurę.

Už šėlsmą sulaukė įspėjimo

S.Vettelis po finišo netramdė džiaugsmo sukdamas trasoje „saulutes”, todėl už savo šėlsmą buvo nubaustas.

Lenktynių teisėjai įspėjo čempioną, o „Red Bull” ekipai skyrė 25 tūkst. eurų baudą.

Po finišo vokietis nepasuko į garažą ir žiūrovams rodė savo automobilio galimybes. Pasvilinęs padangas ir sukėlęs dūmų debesį sportininkas išlipo iš automobilio ir klaupėsi prieš jį.

Po to lenktynininkas savo pirštines padovanojo pagrindinėje tribūnoje lenktynes stebintiems žiūrovams.

Dėl tokio elgesio S.Vettelis buvo pakviestas pas teisėjus paaiškinti savo veiksmų. Atsižvelgdami į išskirtinę situaciją, teisėjai apsiribojo įspėjimu.

Sulaukė varžovų sveikinimų

„Ferrari” pilotas Felipe Massa pareiškė, kad ketvirtąjį titulą užsitikrinęs S.Vettelis yra vienas geriausių visų laikų „Formulės 1” pilotų.

Praeityje tik Michaeliui Schumacheriui, Juanui Manueliui Fangio ir Alainui Prostui pavyko keturis kartus iš eilės tapti čempionais.

„Sebastianas įrašė savo pavardę tarp visų laikų geriausiųjų, – sakė F.Massa. – Džiaugiuosi dėl jo. Jis to nusipelnė. Jis – puikus pilotas.”

S.Vettelį pasveikino ir pagrindinis varžovas Fernandas Alonso.

„Red Bull” dominavo antroje sezono pusėje, kai iškovojo tiek pergalių iš eilės. Jis ir komanda puikiai padirbėjo”, – sakė „Ferrari” lyderis. (AP, LR)

Indijos didžiojo prizo lenktynės

Asmeninė įskaita. 1. S.Vettelis (Vokietija, „Red Bull”) – 1 val. 31 min. 12,187 sek., 2. N.Rosbergas (Vokietija, „Mercedes”) – atsiliko 29,8 sek., 3. R.Grosjeanas (Prancūzija, „Lotus”) – 39,8 sek., 4. F.Massa (Brazilija, „Ferrari”) – 41,6 sek., 5. S.Perezas (Meksika, „McLaren”) – 43,8 sek., 6. L.Hamiltonas (Didžioji Britanija, „Mercedes”) – 52,4 sek., 7. K.Raikkonenas (Suomija, „Lotus”) – 1 min. 7,9 sek., 8. P.di Resta (Didžioji Britanija, „Force India”) – 1 min. 12,8 sek., 9. A.Sutilas (Vokietija, „Force India”) – 1 min. 14,7 sek., 10. D.Ricciardo (Australija, STR) – 1 min. 16,2 sek.

Bendroji įskaita po 16 (iš 19) etapų. 1. S.Vettelis – 322 tšk., 2. F.Alonso (Ispanija, „Ferrari”) – 207, 3. K.Raikkonenas – 183, 4. L.Hamiltonas – 169, 5. M.Webberis (Australija, „Red Bull”) – 148, 6. N.Rosbergas – 144, 7. F.Massa – 102. 8. R.Grosjeanas – 102.

Konstruktorių įskaita. 1. „Red Bull” – 470 tšk., 2. „Mercedes” – 313, 3. „Ferrari” – 309, 4. „Lotus” – 285, 5. „McLaren” – 93, 6. „Force India” – 68, 7. „Sauber” – 45, 8. STR – 32, 9. „Williams” – 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.