M.Schumacheris lėtai bunda iš komos

Prancūzijos sporto žiniasklaidos flagmanas „L‘Equipe“ paskelbė, kad Grenoblio ligoninės daktarai ėmė budinti Michaelį Schumacherį iš komos būsenos. Tačiau visai netrukus legendinio „Formulės 1“ lenktynininko atstovė išplatintame pranešime nepatvirtino šios informacijos.

M.Schumacherio atstovė liepia pasikliauti tik gydytojų informacija.<br>AP nuotr.
M.Schumacherio atstovė liepia pasikliauti tik gydytojų informacija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 6:12 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:59 PM

„Pasikartosiu – visa informacija, kurią pateikia ne Michaelį gydantys daktarai, yra spekuliacijos, – tvirtino Sabine Kehm. – O spekuliacijų aš nekomentuosiu.“

„L‘Equipe“ teigimu, prasidėjo ilgas ir nuoseklus M.Schumacherio budinimo procesas. Esą į permainas vokiečio organizmas kol kas reaguoja labai gerai.

Jei informacija pasitvirtintų, tai būtų labai geros naujienos. Lygiai prieš mėnesį M.Schumacheris sunkiai susižalojo slidinėdamas Prancūzijos Alpėse ir 31 dieną tūnojo komos būsenoje.

Ekspertai baiminosi, kad tokia ilga dirbtinai sukelta koma yra blogas ženklas, nes paprastai pacientai žadinami kur kas anksčiau. Vis dėlto dėl sunkios M.Schumacherio būklės daktarai negalėjo to daryti.

Specialistų prognozės M.Schumacheriui – bauginančios. Esą 45 vokietis niekada nebebus toks, kaip anksčiau ir sunki galvos trauma turės labai rimtų padarinių.

Gandai nelaužti iš piršto Gandai, kad garsusis lenktynininkas žadinamas iš komos, pasirodė ne iš piršto laužti. Grenoblio universitetinės klinikos neurochirurgas Stephane'as Chabardesas prancūzų transliuotojui BFMTV patvirtino, kad M.Schumacheris yra nubudimo fazėje.

Michaelis Schumacheris iš tiesų yra nubudimo fazėje. Šią informaciją patvirtino Grenoblio klinikos neurochirurgas Stephane'as Chabardesas. Tai standartinė medicininė procedūra – medikai po truputį mažina sedaciją (dirbtinę anesteziją), bandydami septyniskart F-1 pasaulio čempioną pažadinti iš dirbtinės komos, kurioje jis vis dar tebėra praėjus 31 dienai po tragedijos slidinėjant“, - pranešė BFMTV.

Ilga dirbtinė koma – pavojinga

Vokietijos Neurologinės intensyviosios terapijos ir neatidėliotinos medicinos pagalbos draugijos prezidentas Andreasas Ferbertas portalui focus.de paaiškino, kad, kai smegenų padėtis yra labai rimta, gydytojai pacientą dirbtinėje komoje gali laikyti 3-4 savaites.

Tačiau ilgai trunkanti dirbtinė koma, padedanti atsigauti smegenims, gali pakenkti kitiems organams, ypač – plaučiams. Gili dirbtinė koma, trunkanti ilgiau nei keturias savaites – labai neįprastas atvejis. „Keturios savaitės yra labai daug“, - sako vokiečių medikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.