Baiminamasi, kad gali tekti atsisveikinti su M.Schumacheriu

„Nėra dūmų be ugnies“, – legendinio Michaelio Schumacherio būklę komentuoja buvęs ilgametis „Formulės 1“ gydytojas Gary Hartsteinas. Grenoblio ligoninėje tvyranti tyla dėl legendinio lenktynininko būklės toliau kelia nerimą 59 metų amerikiečiui. G.Hartsteinas baimindamasis vertino M.Schumacherio budinimą, kuris kol kas nesėkmingas – iš komos žadinamas vokietis nereaguoja į dirgiklius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2014, 11:32 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:26 AM

Remdamasis Grenoblio gydytojų ir žiniasklaidos pateikiama informacija, G.Hartsteinas bandė nustatyti, kokia dabar galėtų būti M.Schumacherio būklė.

G.Hartsteinas vylėsi, kad vokietis dabar kvėpuoja be pagalbos. Jeigu taip būtų, esą tai yra nemenkas M.Schumacherio pasiekimas.

Tačiau kitu atveju situacija prilygtų baisiai nelaimei. Jeigu M.Schumacheris kvėpuoja tik padedamas aparatų, G.Hartsteinas M.Schumacherio artimiesiems patartų nutraukti vokiečio gyvybės palaikymą, nes situacija būtų bene beviltiška. Mėnesį išbuvus komoje ir praėjus dviems savaitėms nuo žadinimo pradžios, tokia būklė nėra normali.

„Tikiuosi, kad taip nėra“, – vylėsi G.Hartsteinas.

Spėdamas, kad M.Schumacheris kvėpuoja savarankiškai, toliau gydytojas remiasi Vokietijos dienraščio „Bild“ informacija.

Amerikiečiui užkliuvo detalė, kad M.Schumacheris nereaguoja į aplinkos dirgiklius. G.Hartsteinui įdomu, ką konkrečiai tai reiškia.

„Jei Michaelis visiškai nereaguoja į skausmingą dirginimą, tai – labai blogai, – vėl M.Schumacherio gerbėjų nedžiugino G.Hartsteinas. – Tai reikštų, kad smegenys labai stipriai pažeistos ir tai būtų beveik tas pats, kas kvėpavimas tik su aparatų pagalba.“

O toks atvejis reikštų vieną – M.Schumacherio artimieji turėtų pradėti ruoštis atsisveikinti su 45 metų vokiečiu.

Didžiausią baimę G.Hartsteinui kelia tai, kad Grenoblio gydytojai jau buvo užsiminę, kad M.Schumacherio smegenyse hematomų yra kairėje, dešinėje ir centrinėje – svarbiausioje dalyje.

Jei M.Schumacheris į dirgiklius reaguoja labai primityviai, pacientai turi maždaug 50 proc. tikimybę atsigauti. Be abejo, neišvengiami sutrikimai.

Galiausiai G.Hartsteinas kritikuoja tylos siena atsivėrusią Grenoblio ligoninę.

„Jei būtų gerų naujienų, gydytojai praneštų, – samprotauja G.Hartsteinas. – Manau, kad bet kokių naujienų draudimas apie Michaelio situaciją yra strateginė komunikacijos klaida. M.Schumacheris yra vieša visame pasaulyje labai gerbiama asmenybė. Būtent viešumas padarė Michaelį herojumi, todėl neteikti jokios informacijos – labai neteisinga.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.