Dvylikametis J.Jonušis laimės ieško Italijoje

Justas Jonušis vienas pirmųjų iš mūsų šalies kartingo atstovų pradėjo naują lenktynių sezoną. Jau ne pirmą savaitę dvylikametis treniruojasi Italijoje, kur vyko ir pirmosios oficialios lenktynės.

J.Jonušis užėmė antrąją vietą kartingo trasoje Italijoje.<br>racing.lt nuotr.
J.Jonušis užėmė antrąją vietą kartingo trasoje Italijoje.<br>racing.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 1:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:33 PM

Justas sezoną pradėjo „South Garda“ kartingo trasoje, kur surengta Italijos pavasario taurė – „25 Trofeo di Primavera“.

Į šias lenktynes susirinko dauguma Europos kartingo meistrų, nes tai vienos pirmųjų sezono lenktynių.

Justas lenktyniavo „Mini 60“ klasėje, kurioje kovėsi 30 dalyvių.

Nors visų treniruočių metu J.Jonušis važiavo itin greitai, kvalifikacijoje jis parodė tik dvyliktą laiką. Tačiau sportinis pyktis lietuviui padėjo atkovoti prarastas pozicijas. Pusfinalyje startavęs iš dvyliktos vietos Justas pakilo iki septintos pozicijos.

Finale jam sekėsi dar geriau – startavęs septintu J.Jonušis finišo liniją kirto antras, nuo italo Marzio Moretti atsilikęs 6 sekundes.

„Šiek tiek nusivyliau kvalifikacijoje, turbūt nepataikėm su padangų slėgiu, todėl nieko negalėjau padaryti. Bet vėliau padariau viską ką galiu ir savo rezultatu esu patenkintas. Žinau, kad galiu nugalėti,“ – po finišo sakė J.Jonušis.

„ART GP“ gaminamus karto rėmus naudojantis lietuvis susilaukė daug dėmesio iš komandos vadovų. Tai viena tituluočiausių komandų. „ART GP“ komandas turi ne tik kartingo lenktynėse, bet ir net keliose formulės lenktynių serijose.

Šios komandos gretose yra kovoję tokie žymūs sportininkai kaip Sebastianas Vettelis, Lewisas Hamiltonas, Nico Rosbergas ir kiti sportininkai.

Šios komandos savininkas yra FIA prezidento Jean Todto sūnus Nicolia Todtas.

Komanda itin patenkinta Justo rodomu greičiu ir jo padedama bando įvairias kartingo rėmo konstrukcijas.

„Justas yra vienas tų retų jaunuolių, kurie labai greitai perpranta skirtingas rėmo konstrukcijas ir sugeba paaiškinti kaip jie elgiasi lenktynių trasoje. Tai mums labai padeda tobulinant techniką,“ – sako „New Force“ komandos, kurios garbę ir gina lietuvis, vadovas Paolo Zani.

J. Jonušis jau kelias savaites gyvena Italijoje ir intensyviai ruošiasi būsimam kartingo sezonui. Praėjusią savaitę jis lankėsi „ART GP“ komandos būstinėje, apžiūrėjo gamyklą, kur renkami ir konstruojami kartingai. Lietuvos čempiono vardą jau nebe pirmą kartą iškovojęs sportininkas šiemet dalyvaus Italijos ir Lenkijos kartingo čempionatuose.

„Žinoma, važiuosiu ir Lietuvoje, juk čia yra ir mano rėmėjai, draugai. Tačiau prioritetas – lenktynės Italijoje. Čia žymiai didesnė konkurencija ir geresnės galimybės man tobulėti.“ – sakė J. Jonušis.

Ironiška, tačiau pirmosios sezono lenktynės Justui turėjo prasidėti savaite anksčiau „Lonato“ trasoje. Tačiau jos buvo atšauktos dėl trasos savininkų nesutarimų su Italijos kartingo federacija. Tačiau tai Justui, kaip ir keliems šimtams kitų sportininkų, suvažiavusių į Italiją iš visos Europos, tapo puikia treniruote.

Jau kitą savaitę J.Jonušis vėl išvažiuoja į Italiją, kur praleis visą mėnesį – net keturis savaitgalius iš eilės čia jo laukia lenktynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.