N.Rosbergą kaitina naujosios „Formulės 1” taisyklės

„Mercedes“ komanda per antrąsias penktadienio treniruotes atsidūrė viršūnėje. Greičiausią laiką pademonstravo Lewisas Hamiltonas, o už jo buvo Nico Rosbergas. Pastarąjį pasiektas rezultatas įkvėpė tolesniems darbams. Sekmadienį sugrįžta „Formulės 1” sezonas.

N.Rosbergas teigė, kad lenktynininkams sezono startas bus sunkus, bet sirgaliams tai turėtų patikti.<br>AP archyvo nuotr.
N.Rosbergas teigė, kad lenktynininkams sezono startas bus sunkus, bet sirgaliams tai turėtų patikti.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-14 13:56, atnaujinta 2018-02-15 10:29

Naujus bolidus su naujais varikliais turintys sportininkai suka galva dėl pakeistų taisyklių. Daugiausia kalbama apie sumažintą degalų kiekį – valandai – 100 kg.

N.Rosbergas neslepia – jam patinka naujasis iššūkis. 28 metų vokietis jį vadina mega iššūkiu ir tikina, kad žiūrovų laukia labai įdomios lenktynės.

- Koks jausmas sugrįžti į šią trasą po visų žiemos darbų?, - formula1.com paklausė N.Rosbergo.

- Nuostabus. Pagaliau esame Melburne. Šiandieną išmokau neįtikėtiną pamoką. Atrodo, kad apie lenktynes žinai viską, bet penktadienis parodė, kad išmokti dar yra ką. Kad ir degalų limitas – dabar turi taupyti, taupyti ir taupyti.

Po treniruotės susidariau nuomonę, kad variklis veikia gerai. Nežinau, kaip sekasi kitiems. Įsivaizduoju, kad kai kuriems degalų taupymas – rimtesnis iššūkis nei mums.

Tu gali pažiūrėti į rato rezultatus ir matyti, kiek degalų išnaudoji, kiek tau jų reikės, kad baigtum lenktynes. Aš visada jų išnaudodavau šiek tiek per daug. Dar nė karto nepavyko pasiekti tikslo, tad sekmadienio lenktynės bus įdomios. Patikėkite manimi.

Tu turi taupyti degalus ir tuo pačiu metu būti greitas. O dar prie to prisideda padangų nusidėvėjimas. To mes nesitikėjome po bandymų. Mūsų visų laukia mega užduotis, o sirgalių – nuostabios lenktynės.

- Pažiūrėjus į penktadienio treniruočių laikus matome, kad pirmieji šeši bolidai vienas nuo kito atsilieka per sekundę. Ar tikėjotės, kad bus taip ankšta?

- Jeigu atvirai, nieko nesitikėjau. Kol kas viskas atrodo gerai, bet tai tik penktadienis. Kiti pilotai gali turėti kitokių tikslų.

Mes važiavome su mažiau degalų ir manau, kad kai kurie kiekio taip nemažino. Reikėtų būti atsargiems žiūrint į penktadienio laikus.

- Jūsų pasitikėjimas savimi auga?

- Tai dar tik penktadienis, todėl niekas nedidėja (juokiasi). Bet iš tiesų esu optimistiškas. Dėl vieno dalyko esu tikras – patikimas veikimas taps problema. Dėl to ir mano komandos draugas daug laiko praleido techninio aptarnavimo zonoje.

Tad tai mus ribos. Bet ir kiti turi tokių problemų. Per lenktynes gali nutikti visko.

- Panašu, kad norint laimėti, reikia perdėlioti prioritetus. Ar tai tiesa?

- Taip. Pažiūrėkime į kvalifikaciją. Dabar viskas kitaip nei anksčiau. Tu nuolat turėsi sekti degalų kiekį ir turėsi viltis, kad padangos ir bolidas ištvers. Melburno trasa bolidus labai troškina.

- Kalbant apie kvalifikaciją. Trečiajame važiavime turėsite dar vieną padangų komplektą. Kaip tai vertinate?

- Dar to nebandėme. Šeštadienį sužinosime daugiau, kaip tai pritaikoma praktiškai. Tačiau dabar tarp kvalifikacijos ir lenktynių skirtumas didesnis nei kada nors. Prie įprastų iššūkių trasoje – patikimo veikimo ir padangų – prisideda ir degalų stebėjimas. Kai skydelyje pamatai, kiek turi būti jų sunaudojęs, nors riba jau senai peržengta, pajunti šiurpulius. Ar tai įmanoma sukontroliuoti? Taip. Tiesiog turime išmokti.

- Sakote, kad penktadienis buvo daug žadanti diena. O kaip dėl viso likusio savaitgalio?

- Dar nežinau. Esu optimistiškas, nes viskas klostosi gerai, tačiau su prognozėmis būkime atsargūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.