Pergalės nesitikintis S.Vettelis: „Turime pasiraitoti rankoves“

Jau ketvirtus metus iš eilės Sebastianas Vettelis į Australiją atvyko kaip pasaulio čempionas. Tik šįkart 26 metų „Red Bull“ pilotas prognozių sąraše užima labai keistą vietą. Vokiečiui ir jo komandai per bandymus labai nesisekė, tad „Formulės 1” specialistai netiki, kad per pirmąsias lenktynes Melburne S.Vettelis gali lipti ant podiumo.

Naujasis „Red Bull“ bolidas per bandymus neveikė patikimai, tad keturiskart čempionas S.Vettelis pergalių tikisi pasiekti vėliau.<br>AP archyvo nuotr.
Naujasis „Red Bull“ bolidas per bandymus neveikė patikimai, tad keturiskart čempionas S.Vettelis pergalių tikisi pasiekti vėliau.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-14 20:55, atnaujinta 2018-02-15 10:04

Tuo netiki ir pats S.Vettelis.

- Pastaraisiais metais lenktynes pradėdavote turėdami viena tikslą – laimėti. Dabar sakote, kad tikslas – užbaigti lenktynes. Skirtumas – milžiniškas, - formula1.com kalbino S.Vettelį.

- Tai, ką pasakiau nėra didelis netikėtumas. Žinojome, kad 2014 metai bus sunkūs dėl naujųjų taisyklių. Tai, kas vyksta pačiame bolide – arti mokslo, tad dar pernai žinojome, kad mūsų laukia sunkumai.

Žinoma, tokios situacijos nesitikėjome. Tačiau nekišime galvų į smėlį – imsimės problemos ir galiausiai ją išspręsime.

- Kas dėjosi jūsų galvoje, kai žiemą ėmėte suprasti, jog turėsite problemų su naujuoju bolidu?

- Viena yra tai matyti dirbtuvėse, o visai kas kita išbandyti trasoje. Jau per pirmąjį bandymą tapo aišku, kad yra bėdų. Juk techninio aptarnavimo zonoje praleidau daugiau laiko nei trasoje. Tai buvo momentas, kai supratau, kad prieš tai negalima užsimerkti.

Kai pakliūni į tokią situaciją, nepakanka tik kalbėti. Reikia pasiraitoti rankoves ir viską pakeisti.

Bet pažiūrėjęs į mūsų ir kai kurias kitas komandas kategoriškai neteigčiau, kad jų būsena geresnė. Jie tiesiog šiek tiek geriau susitvarko su dabartiniu momentu. Galima sakyti, kad jie šiek tiek geriau atliko darbą per žiemą, bet faktas, kad visi šie pokyčiai – labai dideli. Mes pasimokysime iš kiekvienų lenktynių.

Galbūt tam, kad pamatytume, kas ir kaip veikia tinkamai, pralaimėsime keletą lenktynių.

- Viltis miršta paskutinė. Ar yra vilčių, kad po paskutinių bandymų Bahreine pasistūmėjote į priekį?

- Tai pasakyti galėsiu po sekmadienio lenktynių. Bet tai, kad per pastaruosius sezonus mes dirbome išskirtinai gerai nereiškia, jog dabar į viską žiūrime lyg į pasivaikščiojimą parke. Laukdami sezono žinojome, kad nėra pergalės garantijų. Todėl ši situacija nesukėlė tokio šoko, kokį pajautė sirgaliai.

Mes nusiteikę pergalėms, bet niekada nesi garantuotas. Tik darbas tave atveda iki pergalės.

- Savo naująjį bolidą „RB10” pavadinote Suzy. Kaip sekėsi suvaldyti naują bolidą, palyginus su ankstesniais? Praėjusių metų bolidas Heidi buvo alkanas pergalių ir titulo. Ar Suzy – irgi?

- Pirmiausia ji turi būti tinkamai suprogramuota. Tada ji veiks puikiai. Jos vidinis pasaulis visai kitoks nei Heidi. Tad Suzy yra ganėtinai nutolusi nuo pirmtakų. Ar ji alkana? Dėl naujų taisyklių tam neturime labai daug degalų, tad tikėkimės, kad ji nėra linkusi daug gerti (juokiasi).

Dabar yra daug dalykų, kuriuos lenktynininkams reikia daryti kitaip, tad prireiks laiko, kol aš ir Suzy suaugsime. Bet tai taikytina visiems vyrukams ir jų mašinoms. Nesvarbu, kokios mažos dabar atrodo jų problemos.

- Tai ko turėtume tikėtis šį savaitgalį?

- Negalima paimti ir pasakyti, kad viskas klostysis gerai. Turime įvertinti situaciją, kurioje esame ir kur būsime po aštuoniolikos lenktynių. Mūsų komanda – stipri, čia dirba protingi žmonės, tad greitai pasieksime tinkamą formą. Dabar esu pakankamai smalsus. Taip, šis žodis tinka. Man smalsu, kaip vystysis lenktynės.

Juk viskas labai skiriasi nuo to, kaip vyko pastaraisiais metais.

- Sugrįžkime prie jūsų pasakymo, kad Melburne tikslas – pasiekti finišą. O kurioje vietoje?

- Kaip aš galiu žinoti? Mes dar nežinome, kokio greičiu gali važiuoti bolidas. Per bandymus turėjome bėdų su patikimu važiavimu, tad apie greitį mažai ką nutuokiame. Per šias lenktynes išsiaiškinsime, kur esame. Tad sunku kalbėti apie lūkesčius.

Savaime aišku, kad šį sezoną tikimės triumfo, tad pažiūrėkime, ką pasieksime.

Bahreine visi matėme, kad bolidas greitas, bet neveikia patikimai. Mano patirtis sako, kad daug lengviau greitą bolidą patikimai sutvarkyti nei atvirkščiai. Pažiūrėsime, kaip mums seksis sutvarkyti problemą. O tada jau būsime geroje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.