K.Magnussenas ir kiti jauni lenktynininkai sužibo Melburne

Rusas Danilas Kviatas tapo jauniausiu „Formulės 1“ lenktynininku, iškovojusiu tašką, kitas debiutantas Kevinas Magnussenas užlipo ant garbės pakylos, o Sebastianą Vettelį aplenkė jo jaunesnis komandos draugas Danielis Ricciardo.

21 metų debiutantas danas K.Magnussenas jau pirmosiose lenktynėse užlipo ant pakylos.<br>AP nuotr.
21 metų debiutantas danas K.Magnussenas jau pirmosiose lenktynėse užlipo ant pakylos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 16, 2014, 12:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:32 AM

Jų rezultatai ir labiau patyrusio Nico Rosbergo pergalė „Formulės 1“ pirmenybių starte rodo, kad naujoji karta yra pasiruošusi sukelti triukšmo šį sezoną.

28 metų N.Rosbergas patvirtino prognozes, jog „Mercedes“ lenktynininkai šį sezoną yra „Formulės 1“ pirmenybių favoritai, laimėdamas pirmojo etapo lenktynes Australijoje.

„Tai buvo beprotiška diena“, – sakė vokietis N.Rosbergas. – Jaučiuosi esąs aukščiau mėnulio, nes visi dirbo žiemą labai sunkiai, kad turėtume tokią nuostabią Sidabrinę Strėlę. Esu labai dėkingas „Mercedes“, kad suteikė man tokį puikų automobilį.

Tačiau laukia daug darbo. Mes vis dar galime tobulėti ir turime tai daryti, nes mūsų varžovai nemiegos“.

Sekmadienį ne mažiau džiaugėsi ir D.Ricciardo. 24 metų australas pirmą kartą per karjerą užlipo ant garbės pakylos – iki šiol aukščiausia vieta buvo 7-oji, užimta pernai Kinijoje, kur jis dar atstovavo „Toro Rosso“ komandai.

Su „Red Bull“ D.Ricciardo pirmą sykį pavyko įveikti visą trasą nuo sausio mėnesio pabaigos, kai „Red Bull“ pradėjo testuoti naująjį automobilį.

„Formulės 1“ varžybose pakeitus variklius, iki šiol „Red Bull“ nepavykdavo įveikti daugiau kaip 20 ratų iš eilės.

„Prieš dvi ar tris savaites aš būčiau galėjęs užstatyti viską, ką turiu, kad mes neužlipsime čia ant garbės pakylos, – sakė D.Ricciardo. – Pagarba komandai už tokią neįtikėtiną pažangą. Nežinau kaip jie tai padarė, bet jiems pavyko“.

Australas didžiąją lenktynių dalį važiavo saugiai antrojoje vietoje, bet per paskutiniuosius 20 ratų jam ant kulnų lipo danas K.Magnussenas.

Likus penkiems ratams „McLaren“ vairavusį K.Magnusseną nuo D.Riccardo skyrė tik sekundė, bet australas atsilaikė.

Savo ruožtu, lenktynių debiutantas 21 metų danas išlaikė persvarą prieš už jo važiavusius patyrusius Jensoną Buttoną ir Fernando Alonso.

K.Magnussenas tapo antruoju pagal tokį jauną amžių lenktynininku, kuriam pavyko užlipti ant garbės pakylos.

„Sunku patikėti, – džiūgavo K.Magnussenas. – Tai nerealu. Automobilis buvo geresnis, nei bet kada iki šiol. Turėjau viską, ko reikėjo šioms lenktynėms. Pasirengimas žiemą buvo fantastiškas“.

Aštuoni automobiliai nesugebėjo finišuoti pirmajame etape Melburne, tarp jų ir čempiono titulą ginantis Sebastianas Vettelis bei iš pirmosios pozicijos sekmadienį startavęs 2008 metų čempionas Lewisas Hamiltonas.

14 lenktynininkų baigė varžybas, tarpo jų ir dešimtąją vietą užėmęs ir vieną įskaitinį tašką uždirbęs naujokas iš Rusijos D.Kviatas.

Būdamas 19 metų, 10 mėnesių, 18 dienų rusas „Formulės 1“ istorijoje pakeitė S.Vettelį, kaip jauniausias lenktynininkas, iškovojęs taškų.

„Niekada nesitikėjau iškovoti taškų pirmosiose lenktynėse. Tai nuostabu“, – pažymėjo „Toro Rosso“ komandoje debiutavęs D.Kviatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.