Sezono pradžioje vytis varžovus priversta „Ferrari“ nepasiduos

2014-ųjų „Formulės 1“ sezonas dar tik prasidėjo, tačiau „Ferrari“ komanda jau priversta žaisti gaudynes.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2014, 2:45 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:11 AM

Taip sako komandos techninis direktorius Jamesas Allisonas, kuris pripažino, kad legendinė Italijos komanda sezono pradžioje atsilieka nuo „Mercedes“ komandos. „Ferrari“ pasirodymą sekmadienį Australijoje vykusiame pirmajame „Formulės 1“ etape jis pavadino nepriimtinu.

Tuo tarpu „Mercedes“ po pirmojo etapo džiaugėsi tarpsezoniu nudirbto darbo vaisiais ir Nico Rosbergo iškovota pirmąja vieta.

„Kol kas galime pasidžiaugti F14T bolido patikimumu. Savaime aišku, kad mes turime įdėti visas pastangas, kad patobulintume jį taip, kad galėtume lygiai varžytis su „Mercedes“ komanda“, - sakė J.Allisonas.

Ispanas Fernandas Alonso sekmadienį lenktynes baigė penktas, tačiau diskvalifikavus „Red Bull“ pilotą Danielį Ricciardo, ispanas pakilo į ketvirtąją vietą.

Antrus metus iš eilės „Ferrari“ atstovaujantis Kimi Raikkonenas atvažiavo septintas. 2007-aisiais atstovaudamas Italijos komandai jis laimėjo čempionatą.

Kaip ir visos čempionate dalyvaujančios komandos „Ferrari“ susidūrė turėjo atlikti daugybę pakeitimų, kuriems įtakos turėjo pasikeitusios varžybų taisyklės.

Per ikisezoninius bandymus buvo pereita nuo V8 prie tylesnių šešių cilindrų variklių, o degalų kiekis lenktynėms sumažintas nuo 160 kg iki 100 kg.

J.Allisonas sako, kad komanda vis dar bando susidoroti su taisyklių pakeitimais, tačiau jis yra įsitikinęs, kad „Ferrari“ sugrįš stipresnė negu bet kada.

„Mūsų lenktynininkų pasirodymas Melburne buvo nelauktas, tačiau mes kovosime ir tobulinsime bolidą, kad grįžtume į viršūnę“, - sakė „Ferrari“ techninis vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.