M.Schumacherio gerbėjams - įspėjimas ruoštis blogiausiam atvejui

Buvęs „Formulės 1" lenktynių vyriausiasis gydytojas Gary Hartsteinas Michaelio Schumacherio gerbėjams, gaudantiems kiekvieną žinią apie garsaus lenktynininko sveikatos būklę, gerų prognozių nesuteikia.

M.Schumacheris komos ištiktas jau beveik 12 savaičių.<br>AP nuotr. iš archyvo
M.Schumacheris komos ištiktas jau beveik 12 savaičių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:53 AM

„Pasiruoškite blogiausiam", - perspėjo patyręs gydytojas, kuris taip pat atidžiai seka sunkią galvos traumą patyrusio M.Schumacherio gydymo procesą.

45 metų buvęs lenktynininkas komos ištiktas jau beveik 12 savaičių. Jau kurį laiką vyksta žadinimo iš komos procesas, tačiau M.Schumacheris į tai nereaguoja.

Septynis kartus „Formulės 1" čempiono šeimos atstovė Sabine Kehm paskutinį kartą oficialų komentarą apie gydymą buvo pateikusi prieš 13 dienų. Tąkart ji patvirtino, kad žadinimo iš komos procesas tęsiasi ir kad tai gali užtrukti labai ilgai.

Gydytojas G.Hartsteinas teigė, kad kuo ilgiau trunka šis procesas, tuo mažiau galimybių, kad M.Schumacheris kada nors pasveiks.

„Ilgainiui vis mažiau ir mažiau tikėtina, kad bus kažkokių pokyčių", - teigė 58-erių G.Hartsteinas.

Praėjusią savaitę pasirodė informacija, kad M.Schumacheris per beveik tris mėnesius prarado ketvirtadalį savo svorio - apie 20 kg. Šio fakto G.Hartseinas nedramatizuoja.

„Laimei, tokios pasekmės nėra dramatiškos, bent jau ne iš karto", - sakė patyręs gydytojas. - Komos ištiktam pacientui raumenų nereikia, išskyrus diafragmą, kuri yra atspariausia atrofijai".

Anot jo, pacientas vegetacinės būsenos gali būti nuo mėnesio iki kelerių metų. Tai priklauso nuo pagrindinių žmogaus organizmo funkcijų, slaugos kokybės ir kitų nenuspėjamų faktorių. Dažniausiai tokius pacientus pasiglemžia kvėpavimo arba šlapimo takų infekcijos. Ilgi išgyvenimo atvejai yra pasitaikę, bet jie - labai reti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.