Diskvalifikuotas D.Ricciardo ruošiasi nušluostyti nosį lyderiams

Viena iš naujųjų „Formulės 1” taisyklių jam gali kainuoti aštuoniolika taškų ir jau sugadino pirmąjį kartą ant nugalėtojų pakylos. Tai – Danielis Ricciardo, Australijoje užėmęs antrąją vietą. 24 metų „Red Bull“ pilotas teigė, kad nesileis išmušamas iš vėžių, jeigu FIA ir nuspręs, kad jis pažeidė degalų naudojimo taisykles. D.Ricciardo demonstruoja ambicijas ir sako, kad labai laukia, kada tinkamai veiks Sebastiano Vettelio bolidas. Keturiskart pasaulio čempiono komandos draugas trokšta pasitikrinti jėgas su „Red Bull“ lyderiu.

D.Ricciardo nusiteikęs entuziastingai ir mano, kad gali mėginti įkąsti varžovams.<br>AP nuotr.
D.Ricciardo nusiteikęs entuziastingai ir mano, kad gali mėginti įkąsti varžovams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 29, 2014, 9:05 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:51 AM

Ar tai jam pavyks padaryti Malaizijoje? Paaiškės sekmadienį 10 val. 50 min., kai bus duotas startas antrosioms sezono lenktynėms.

- Kaip jautėtės po Australijos „Grand Prix“ lenktynių, kai buvote diskvalifikuotas?, - formula1.com paklausė D.Ricciardo.

- Pirmiausia labai didžiuojuosi tuo, kai praėjo savaitgalis. O kas nutiko po lenktynių – ne mano valioja. Džiaugiuosi savo nusiteikimu sezono pradžiai ir tuo, kaip dirbo komanda. Tai daug žadantis sezonas. Nesvarbu, gausiu ar ne tuos aštuoniolika taškų, užimta vieta man suteikė daug pasitikėjimo.

Aš vis tiek jaučiu, kad buvau antras. Aš stovėjau ant podiumo ir jausmas buvo nuostabus. Tikiuosi, kad tai pasikartos. Be to, yra šansų, kad atgausime taškus. Bet kokio dydžio galimybė aš nežinau.

- Ar jau yra strategija, kaip tvarkytis su tokiomis situacijomis ateityje?

- Tikrai nežinau. Manau, kad komanda darys viską, kad visi būtų patenkinti. Juk niekas iš mūsų nenorėjo, kad taip nutiktų. Iš tiesų iš Melburno lenktynių pasiėmiau daug teigiamų emocijų. Man tai vis tiek sėkmingos lenktynės.

- Kieno situaciją pasirinktumėte – Jensono Buttono, kuris aukščiau pakilo automatiškai, ar savo, kai buvote po visko diskvalifikuotas?

- Dabar rinkčiausi savo vietą. Juk tai buvo mano pirmas kartas ant „Formulės 1” nugalėtojų pakylos. Ten mėgavausi kiekvienu momentu. Netikėjau, kad man pavyks, tad tai suteikė ne tik malonumą, bet ir pasitikėjimą. Jo iš manęs neatimtų ir tai, jeigu neatgautume taškų. Aš tikiu, kad galiu viską pakartoti.

Be to, komanda dabar labiau pasitiki manimi. Jie matė, kad galiu būti priekyje.

- Ar jūsų greitis bei bolido darbas nustebino, prisimenant prastus žiemos bandymų rezultatus?

- Tikrai taip. Žinojome, kad jeigu bolidas veiks patikimai, galime būti dešimtuke, bet tikrai ne taip toli. Mes matėme šeštadienį ir sekmadienį, kad Sebastianas Vettelis turėjo problemų Melburne. Aš tikiuosi, kad Malaizijoje visi turėsime vienodas sąlygas, nes tada sužinosiu, kur iš tiesų esu.

- Jeigu „Red Bull“ toliau neužklius FIA ir laikysis visų taisyklių, manote vis tiek galėsite kovoti dėl vietos ant nugalėtojų pakylos?

- Tikiuosi, kad taip. Manau, kad „Mercedes“ dabar yra toliau nei mes. Esame antroje grupėje, kuri mėgina sumažinti atotrūkį. Tikiuosi, kad sugebėsime susitvarkyti su problemomis ir pasistūmėti į priekį, o tada – kovoti dėl prizinių vietų.

- Kur labiausiai reikėtų patobulėti „Red Bull“ komandai, kad priartėtų prie „Mercedes“ variklius turinčių komandų?

- Žinome, kad atsiliekame galia. „Mercedes“ atrodo stiprūs tiesiosiose, tad čia reikia padirbėti. Žinoma, reikia rasti unikalų būdą taupyti degalus. Štai paskutinėje atkarpoje aš turėjau pereiti prie taupaus rėžimo, o Kevinas Magnussenas galėjo pilnai atakuoti. Jis mane prisivijo per du ar vieną ratą, bet aš sugebėjau gintis poziciją. Tuo pačiu metu man teko taupyti degalus.

Tad čia dar reikia išmokti, kaip elgtis. Bet tai smagu, o ir garaže darbo netrūksta.

Neseniai išgirdau gerų naujienų iš gamyklos. Tikiuosi, kad „Renault“ pavyko bolidui pridėti dar keletą arklio galių, kad galėtume rimtai važiuoti tiesiosiose.

- Ką jūs manote apie naujojo variklio gausmą?

- „Formulė 1” taisykles pakeitė dramatiškai. Garsas – visiškai kitoks. Esu girdėjęs ir gerų, ir blogų atsiliepimų. Vieni sako, kad jiems patinka naujas garsas, o kiti pasigenda to senųjų variklių „rėkimo“. Anksčiau ar vėliau visi priprasime prie naujovių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.