Malaizijoje artėja dar vienas „Red Bull“ fiasko dėl degalų?

„Red Bull“ turi dar daugiau problemų su degalų srauto davikliais, tad „Formulės 1” komandos gali laukti dar vienas skaudus smūgis. Šįkart – Malaizijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 30, 2014, 12:04 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:27 AM

Melburne „Red Bull“ pilotas Danielis Ricciardo užėmė antrąją vietą, tačiau buvo diskvalifikuotas, nes jam nepavyko laikytis naujųjų taisyklių, ribojančių degalų srautą. Dabar jis – šimtas kilogramų per valandą.

„Red Bull“ komanda tikino, kad D.Ricciardo susitvarkė su situacija, pareikšdama, kad blogai veikė FIA patvirtinti davikliai ir pateikė apeliaciją.

Tačiau čia problemos nesibaigė. Po treniruočių Sepange „Red Bull“ direktorius Christianas Horneris pareiškė, kad D.Ricciardio bolido davikliai ir vėl veikė blogai. Jis teigė, kad neatitinka užfiksuoti parodymai.

Ch.Horneris tikina, kad būtinai kalbėsis su lenktynių direktoriumi Charlie Whitingu, jeigu ir šeštadienį kils tokių problemų.

„Jeigu mes nematysime sinchronizuotų duomenų, atsidursime labai nepatogioje situacijoje. Mes mėginame dirbti su FIA, tačiau galime patekti į tokią situaciją, kokia buvo Melburne, - sakė Ch.Horneris. - Pasikalbėsime su Charlie'iu ir tikiuosi, kad sutarsime dėl šios jautrios temos.“

„Red Bull“ apeliacijos klausimas bus sprendžiamas balandžio 14 dieną. Komanda pareiškė, kad davikliai neteisingai fiksavo degalų srautą bei pabrėžė, kad šis reikalavimas – daugiau techninė direktyva nei taisyklė, tad nėra priverstina.

„Mums reikia geresnio būdo prižiūrėti degalų srautą. Arba reikia atsisakyti to ir pareikšti, kad per lenktynes gali sunaudoti šimtą kilogramų degalų ir viskas, - sakė Ch.Horneris. - Manau, kad būtų lengviau atsisakyti.“

„Red Bull“ vadovas tikina, kad po lenktynių skirtos diskvalifikacijos kenkia „Formulės 1” įvaizdžiui.

„Tai per daug sudėtinga, - sakė Ch.Horneris. - „Formulė 1” yra sportas ir turi tokiu likti. Technologijos per daug lemia. Jos kelia samyšį tarp sirgalių, sunkiau susivokti gali ir komandos. To per daug.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.