L.Hamiltonui ir N.Rosbergui – Bahreino praeities vaiduokliai

„Formulės 1” sezono starte dominuojantys Lewisas Hamiltonas ir Nico Rosbergas turės įveikti praeities vaiduoklius. „Mercedes“ pilotų sekmadienį laukia Bahreino „Grand Prix“ lenktynės, kur abu lenktynininkai visuomet turėdavo problemų. 2008 metų čempionas L.Hamiltonas praėjusią savaitę laimėjo Malaizijos GP, pralenkdamas N.Rosbergą, kuris užėmė antrąją vietą ir prisirašė taškus prie pirmosios pozicijos Australijoje, rašo ndtv.com.

Per žiemą pasitempusi „Mercedes“ komanda starte skina vaisius.<br>AP nuotr.
Per žiemą pasitempusi „Mercedes“ komanda starte skina vaisius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:14 PM

Ir nors startas – puikus, Artimųjų Rytų šalies dulkės ir karštis sprangina pilotų sirgalius, kaip anksčiau sprangindavo abu lenktynininkus.

Geriausią finišą Sachiro trasoje L.Hamiltonas pasiekė 2007 metais, kai užėmė antrąją vietą. O N.Rosbergas čia niekada nelipo ant podiumo. Pernai jis išsikovojo „pole“ poziciją, bet finišo liniją kirto devintas, o geriausias jo rezultatas – penktoji vieta.

„Esu čia keletą kartų lipęs ant nugalėtojų pakylos, bet dėl įvairių priežasčių nė karto nelaimėjau, - sakė L.Hamiltonas. - Iki praėjusios savaitės tokią pat istoriją galėjau pasakoti apie Malaiziją, tad dabar laikau sukryžiavęs pirštus, kad šiemet sugadinčiau tuos užburtus ratus. Bahreine visos komandos parodo gerą laiką, tačiau aš spausiu kiek galėsiu, kad ir vėl būčiau priekyje.“

N.Rosbergas po dvejų lenktynių yra „Formulės 1” pilotų įskaitos lyderis. Jis aštuoniolika taškų lenkia L.Hamiltoną, tačiau 28 metų vokietis prisibijo Bahreino.

„Pirmosios dvejos lenktynės buvo nuostabios. Dabar laukiu, kada vėl sėsiu į bolidą ir tikiuosi, kad pajusiu malonumą ir Bahreine. Manęs čia niekada nelydėjo didelė sėkmė, bet šiemet esu pasirengęs, - sakė N.Rosbergas. - Dabar mūsų komanda pirmauja, tačiau varžovai kvėpuoja į nugaras. Negalime prarasti koncentracijos. Turime dirbti ramiai, bet profesionaliai.“

Daug akių krypsta ir į „Red Bull“ stovyklą. Kol „Mercedes“ mėgaujasi nuostabiu startu, čempionai murkdosi problemų liūne. Australijoje keturiskart čempionas Sebastianas Vettelis nepasiekė finišo, tačiau suteikė vilčių, kai Malaizijoje užėmė trečiąją vietą. Jis užima septintąją vietą pilotų įskaitoje, tačiau komandos draugas Danielis Ricciardo į sąrašą nepatenka.

S.Vettelis kol kas nėra pripratęs prie naujojo bolido, o nuo N.Rosbergo atsilieka 28 taškais. Priekyje jo – ir Nico Hulkenbergas, atstovaujantis „Force India“ komandą, kuri nėra laikoma favorite.

Vokietis jau yra pareiškęs, kad tylus nauji hibridiniai varikliai – šūdas, o jo komanda toliau patiria įvairių techninių problemų.

Nors S.Vettelis laimėjo paskutines dvi Bahreino lenktynes, Christianas Horneris nemano, kad šį savaitgalį „Red Bull“ smogs „Mercedes“ komandai.

„Bahreine „Mercedes“ pranašumas veikiausiai bus didesnis nei Malaizijoje, nes šioje trasioje išryškėja variklio galia“, - autosport.com sakė Ch.Horneris.

Ferrari“ numeris vienas Fernando Alonso yra įrodęs, kad jį galima vadinti meistru, kai kalbame apie dykumos sąlygas. Jis čia yra laimėjęs 2005, 2006 ir 2010 metais. F.Alonso Australijoje ir Malaizijoje buvo ketvirtas. Tačiau jo pasitikėjimą savo jėgomis temdo L.Hamiltono ir N.Rosbergo rezultatai.

„Mums reikia pagerinti savo pasirodymą, jeigu norime sumažinti atotrūkį. Čia reikia tikėtis labai įdomios ir sunkios kovos“ , - sakė ispanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.