L.Hamiltonas aršios kovos su N.Rosbergu pakartoti nenori

„Mercedes“ komanda sekmadienį Bahreine sutriuškino visus varžovus, tačiau lenktynių džiaugsmo iš „Formulės 1” gerbėjų neatėmė. Lewisas Hamiltonas ir Nico Rosbergas sukūrė įtampą, kai per paskutinius ratus spaudė vienas kitą, kovoje dėl nugalėtojo vardo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:12 PM

Galiausiai pirmąją vietą iškovojo L.Hamiltonas, vėliau pripažinęs, kad jo komandos draugas buvo greitesnis.

Dešimtukas. 1. L.Hamiltonas („Mercedes“), 2. N.Rosbergas („Mercedes“), 3. S.Perezas („Force India“), 4. D.Ricciardo („Red Bull“), 5. N.Hulkenbergas („Force India“), 6. S.Vettelis („Red Bull“), 7. F.Massa („Williams“), 8. V.Bottas („Williams“), 9. F.Alonso („Ferrari“), 10. K.Raikkonenas („Ferrari“).

- Koks jausmas lenktynių pabaigoje kovoti su komandos draugais, turint lėtesnes padangas?, - formula1.com paklausė L.Hamiltono

- Nuostabus. Iš tiesų negalėjau pasigirti geru tempu. Šį savaitgalį pasirodžiau šiek tiek prasčiau. Be to, turėjau problemą su stabdžių sistema, kuri buvo pakeista prieš pat startą. Maniau, kad šis pokytis man suteiks daugiau laiko, bet ir toliau patyrė problemų.

Dar prieš pasirodant saugumo automobiliui aš pirmavau devyniomis sekundėmis. Tikėjausi, kad to pakaks, bet Nico pabaigoje buvo labai greitas. Buvo labai sunku, siekiant išsilaikyti DRS zonoje.

Kai kirtau finišo liniją, iškart palengvėjo.

- Girdėjome, kaip daug žmonių sakė, kad tai buvo geriausios lenktynės. Ar irgi taip manote?

- Dar turiu jas pažiūrėti, tačiau bolide taip ir jaučiausi. Kai tu leidi kažkam tave aplenkti, turi labai greitai viską apskaičiuoti, kad sugrįžtum. Ir kiekvieną kartą, kai tai nutikdavo, viską padarydavau tobulai. Džiaugiuosi, kad tai pavyko.

Turiu padėkoti ir komandai, kuri suteikė man reikiamą informaciją. Žinoma, ir dėl darbo dirbtuvėse. Juk „Mercedes“ ekipa padėjo dar kartą užimti pirmąsias vietas.

- Tai 24-oji jūsų pergalė. Kur ją įrašytumėte tarp kitų?

- Vis dar negaliu patikėti, kad „Formulėje 1” esu pasiekęs tiek pergalių. Kiekviena yra ypatinga ir kitokia. Kiekvieną kartą jausmas kitoks. Šį savaitgalį Nico buvo greitesnis, tad dabar turiu tikslą – pagerinti savo laiką.

- Ar jums patinka tai, kad galite rimtai varžytis tarpusavyje su komandos draugu?

- Taip. Galėjote matyti, kad tarp mūsų tarpas buvo labai nedidelis. Nico važiavo labai gerai ir aš tikiuosi, kad lenktyniavau pakankamai saugiai.

- Ar širdis per paskutinius dešimt ratų plakė stipriai?

- Buvo jau prie ribos (juokiasi).

- Dėl to turi džiaugtis sirgaliai, o koks jausmas buvo bolide?

- Šios lenktynės simbolizavo jų prasmę. „Mercedes“ komanda nusipelnė daug pagyrimų, nes jų dėka mes turėjome užtektinai galios. Kai pasirodė saugos automobilis, aš žinojau, kad man tai nėra naudinga. Žinojau, kad Nico pasikeis padangas. Nuo tada man pasidarė labai sudėtinga. Tačiau padariau viską ir dar daugiau. Juk jis mane buvo „prigavęs“, nes buvo greitesnis, bet esu labai laimingas, nes laimėjau.

- Ar kažko panašaus reikia tikėtis ir ateityje?

- Tikiuosi, kad ne (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.