Iš M.Schumacherio atstovės lūpų - geros žinios

„Formulės 1“ žvaigždė Michaelis Schumacheris rodo „nedidelius pažangos ženklus“. Apie tai Vokietijos televizijai prabilo M.Schumacherio atstovė Sabine Kehm. Kalbėdama su žurnalistais moteris teigė, kad toks postūmis labai pradžiugino M.Schumacherio aplinką, rašo „Daily Mail“.

Tikslių žinių apie M.Schumacherio neurologinę būklę nepakanka, todėl prognozuoti ką nors konkretaus – sunku.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tikslių žinių apie M.Schumacherio neurologinę būklę nepakanka, todėl prognozuoti ką nors konkretaus – sunku.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-14 07:51, atnaujinta 2018-02-14 16:41

„Būna akimirkų, kai jis miega, tačiau būna ir tokių, kai jis yra sąmoningas“, – sakė S.Kehm.

„Žinoma, aš nesu gydytoja, bet mediciniškai yra skirtumas tarp atsibudimo ir sąmoningumo. Pastaroji reiškia gebėjimą komunikuoti su savo aplinka“, – pridūrė atstovė.

S.Kehm pažymėjo, kad bet kokie kontaktai su M.Schumacheriu yra „labai riboti“, pridūrusi, kad „medicinos prognozė neįmanoma“ dėl smegenų traumos pobūdžio, rašo BNS.

Grenoblio ligoninėje M.Schumacheris gydomas jau daugiau nei tris mėnesius.

Tikslių žinių apie M.Schumacherio neurologinę būklę nepakanka, todėl prognozuoti ką nors konkretaus – sunku.

Žmonės, patyrę sunkias smegenų traumas, dažnai atsigauna, o smegenys turi gebėjimą per tam tikrą laiko tarpą pačios regeneruotis.

Plastiškumas – pagrindinė smegenų savybė ir priežastis, kodėl net itin kritinėse situacijose smegenų funkcijos sugrįžta. Toks procesas reiškia, kad smegenys gali pakeisti savo struktūrą, kai yra pažeistos.

Tyrimai parodė, kad veikla, susijusi su tam tikru smegenų regionu, per kurį laiką gali būti perkelta į nepažeistą regioną.

Vis dėlto, toks procesas yra labai ilgas ir ne visada grįžta visos funkcijos.

Gydytojai šio proceso paskatinti negali.

M.Schumacherio rodomi sąmoningumo ženklai – geras signalas, o ateinančios savaitės ir mėnesiai parodys, kada „Formulės 1“ žvaigždė pilnai pabus iš komos, bus visiškai sąmoningas. Tuomet ir bus matyti, kokia žala buvo padaryta.

Kartais po tokių traumų atsigavę pacientai lieka abejingi aplinkai. Net jei pabudę būna visiškai sąmoningi, trauma gali atsiliepti fiziniais ir pažinimo sutrikimais.

Gydytojai teigia, kad kuo ilgiau pacientas buvo dirbtinės komos būsenos, tuo mažesnė tikimybė, kad jis visiškai atsigaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.