„Formulės-1“: ar Barselonoje tęsis „Mercedes“ dominavimas?

Po trijų savaičių pertraukos tęsis „Formulės-1“ pasaulio čempionatas. Po varžybų Azijoje šį savaitgalį Barselonoje penktasis etapas – Ispanijos „Grand Prix“. Treniruotes, kvalifikaciją ir lenktynes tiesiogiai rodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Šį sezoną dominuoja „Mercedes“ pilotai vokietis N.Rosbergas (dešinėje) ir britas L.Hamiltonas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Šį sezoną dominuoja „Mercedes“ pilotai vokietis N.Rosbergas (dešinėje) ir britas L.Hamiltonas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:18 AM

Bendroje įskaitoje toliau dominuoja „Mercedes“ komanda ir jos pilotai vokietis Nico Rosbergas bei britas Lewisas Hamiltonas. Jie surinko atitinkamai 79 ir 75 taškus. Trečiąją vietą užimantis „Ferrari“ narys ispanas Fernando Alonso turi tik 41 tašką. Jis Barselonoje triumfavo pernai.

Ekipų rikiuotėje pirmąją vietą užimanti „Mercedes“ komanda jau sukaupė 154 taškus. Nuo jos pernykštė čempionė „Red Bull“ atsilieka net 97 taškais. 100 taškų lyderei pralaimi „Force India“.

„McLaren“ atstovas britas Jensonas Buttonas mano, kad pirmoje sezono pusėje niekas nepasipriešins „Mercedes“ lenktynininkams.

„Bolidą atnaujiname kiekvienose lenktynėse, bet per artimiausius keletą etapų bet kuriai komandai bus itin sudėtinga likviduoti vienos sekundės persvarą. Tai galėtume padaryti tik tada, jei „Mercedes“ stovėtų toje pačioje vietoje. Bet to, aišku, nebus“, – samprotavo J. Buttonas.

Tik penktąją poziciją užimantis keturiskart pasaulio čempionas „Red Bull“ pilotas vokietis Sebastianas Vettelis (33 taškai) Barselonoje naudos naują bolido važiuoklę. Pasak „Red Bull“ atstovų, tai nesusiję su prastoka S.Vettelio sportine forma. Jų teigimu, naujos važiuoklės naudojimas Ispanijos GP buvo suplanuotas jau sezono pradžioje.

Sinoptikai prognozuoja, kad Barselonos trasoje ir penktadienį, ir šeštadienį, ir sekmadienį nelis. Bus 20−24 laipsniai šilumos.

Transliacijų tvarkaraštis: gegužės 9 d. 9.55 val. pirmoji treniruotė, 14.55 val. antroji treniruotė, 10 d. 11.55 val. trečioji treniruotė, 14.55 val. kvalifikacija, 11 d. 14.50 val. lenktynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.