„Red Bull“ Ispaniją šturmuos rimtai atnaujintu S.Vettelio bolidu

Ispanijoje viskas pasikeis? Tokį klausimą užduoda „Formulės 1” gerbėjai, kai „Red Bull“ paskelbė, kad Sebastianui Vetteliui parengė dovaną. Čempionai pasirengę Barselonoje pristatyti rimtus „Renault“ variklį turinčio „RB10” bolido patobulinimus, rašo formula1.com.

S.Vettelis Ispanijoje turės rimtai atnaujintą bolidą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
S.Vettelis Ispanijoje turės rimtai atnaujintą bolidą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-09 13:24, atnaujinta 2018-02-14 03:32

„Red Bull” dizainerių vadovas Robas Marshallas teigė, kad važiuoklės pakeitimas buvo numatytas jau anksčiau. Tačiau manoma, kad komanda tai nusprendė padaryti dėl prasto S.Vettelio starto. Keturiskart čempionas rimtai atsilieka nuo „Mercedes“ pilotų ir ne kartą kritikavo bolidą.

„Aš turiu kovoti su juo“, - yra teigęs vokietis.

S.Vettelio startas kol kas – prasčiausias nuo tada, kai jis pateko į „Red Bull“ komandą. Kinijoje ir Malaizijoj vokietis liko už savo komandos draugo Danielio Ricciardo. Australijoje ir Melburne jis taip pat liko piktas ir nusivylęs.

„Sebastianas Barselonoje turės naują važiuoklę. Tai mes buvome suplanavę sezono pradžioje, - sakė R.Marshallas. - Vairuotojai ne visada nori jas keisti, nes gali būti pripratę prie esamų. Bet mes verčiau per šį sezoną jam duosime vieną ar dvi naujas važiuokles, kad galėtume išmėginti dirbtuvėse taikomus įvairius metodus. Kita važiuoklė bus įmontuota Danielio bolide.“

R.Marshallas pabrėžė, kad Barselonoje „Red Bull“ turės didelį patobulinimų paketą, nes komanda siekia panaikinti „Mercedes“ pranašumą.

„Ispanijos „Grand Prix“ veikiausiai yra pirmosios lenktynės, kai komandos gali rimtai patobulinti bolidus. Per pirmąsias lenktynes bolidai būdavo kitose pasaulio pusėse. „Red Bull“ komanda rimtai dirbo ir rengė patobulinimus, kuriuos išvysite Ispanijoje, - pasakojo R.Marshallas. - Šoniniai ir priekiniai sparnai, variklio dengimas, nauja stabdžių sistema. Visa tai ir dar kiti dalykai bus pakeisti. Bet visos komandos atsinaujins.“

„Red Bull“ konstruktorių taurėje užima antrąją vietą ir nuo „Mercedes“ atsilieka 97 taškais. Visas keturias lenktynes laimėjo „Mercedes“ komanda. Tris iš jų – Lewisas Hamiltonas, o kartą pergale džiaugėsi Nico Rosbergas.

„Formulės 1” Ispanijos „Grand Prix“ - sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.