Belgų gydytojas paneigė M.Schumacherio komos mitą

Iš jau beveik penkis mėnesius gilioje komos būsenoje panirusio Michaelio Schumacherio palatos pastaruoju metu negirdima jokių žinių. Balandžio viduryje Grenoblio ligoninės koridoriuose sklido kalbos apie gerėjančią 45 metų vokiečio būklę, bet daugiau nei pusantro mėnesio prie M.Schumacherio lovos budintys artimieji žiniasklaidai dar negali duoti gerų naujienų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2014, 2:37 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:34 PM

Apie nesikeičiančią situaciją M.Schumacherio palatoje su žiniasklaida mintimis dalijosi Belgijos neurochirurgas Didier Martinas.

Jis pateikė du M.Schumacherio būklės scenarijus. Jie – logiški, tačiau belgų specialistas konkretizavo optimistiškojo varianto detales.

„Kai pacientas yra užsitęsusios komos būklėje, galimi du scenarijai. Arba jam pablogėjo, arba jo sveikata gerėja. Tačiau jei tas progresas yra, jis trunka mėnesius, ne dienas“, – belgų portalui sudinfo.be tvirtino D.Martinas.

Jis neigė susidariusią nuomonę, kad iš komos būsenos pacientai prabunda akimirksniu.

„Pacientas nepabunda lyg niekur nieko. Toks įsivaizdavimas yra labai populiarus, bet klaidingas“, – tvirtino gydytojas.

Schumacherių šeimos atstovė Sabine Kehm paskutinį kartą naujienomis apie lenktynininką su žurnalistais dalijosi balandžio pradžioje.

Esą M.Schumacheris rodė sąmoningumo ženklus. Anksčiau netgi buvo pasklidusi melaginga informacija, jog vokietis pabudo iš komos, tačiau ją greitai paneigė.

Pasigedo futbolo stadione

Pastaruoju metu daugiau rašoma ne apie Grenoblį, bet M.Schumacherio palaikymą visame pasaulyje.

Praėjusią savaitę prieš Monako „Grand Prix“ vyko parodomasis futbolo mačas tarp „Formulės 1“ lenktynininkų ir Monako princo Alberto žvaigždžių komandos. Jame nuolat dalyvaudavo M.Schumacheris.

Puikiais futbolo sugebėjimais ir įvarčiais džiugindavęs vokietis būdavo komandos kapitonas. Šį kartą šį raištį perėmė „Ferrari“ pilotas Fernando Alonso.

Rungtynėse dalyvavo teniso superžvaigždė Novakas Džokovičius, lenktynininkai Felipe Massa, Sergio Perezas, Danilas Kvyatas ir kiti.

„Michaelai, mes tavęs pasiilgome! Nekantraujame tave išvysti ant vejos kitais metais“, – „Stade Louis“ stadione mirgėjo M.Schumacherį palaikančios reklamos.

Tačiau net ir pabudęs M.Schumacheris gero linkinčiųjų noro neišpildys. Ekspertai teigia, kad atsigavęs vokietis atsidurtų visiškai naujame pasaulyje. Iš naujo vėl reikėtų mokytis tokių elementarių dalykų kaip vaikščiojimas ar savarankiškas valgymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.