„Formulėje 1” – ginčas dėl grynakraujystės

„Formulės 1” sezonas „Mercedes“ komandai – praktiškai idealus. Abu pilotai – atitinkamai Nico Rosbergas ir Lewisas Hamiltonas – pirmauja pilotų rikiuotėje ir neketina užleisti pozicijų niekam. Tačiau vidinių bangų komandai išvengti nepavyksta. Laukiant kitos savaitės Vokietijos „Grand Prix“ lentkynių išsišokti mėgstantis L.Hamiltonas pareiškė, kad jo pagrindinis sezono varžovas ir N.Rosbergas – ne tikras vokietis.

L.Hamiltonas pareiškė, kad jo komandos draugas N.Rosbergas - ne tikras vokietis.<br>AP nuotr.
L.Hamiltonas pareiškė, kad jo komandos draugas N.Rosbergas - ne tikras vokietis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2014, 1:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:02 AM

L.Hamiltonas dar praėjusią savaitę gimtinėje džiaugėsi pergale ir skandavo „Anglija“, pabrėždamas savo kilmę. Netrukus jis įkando ekipos draugui, su kuriuo įvairiose lenktynėse varžosi nuo keturiolikos.

„Nico niekada nebuvo Vokietijoje, tad jis nėra tikras vokietis. Kai lenktyniaudavome kartais, jis niekada nestovėjo šalia vokiečių vėliavos. Niekada. Mes stovėdavome prie starto linijos ir šalia kiekvieno lenktynininko stovėdavo merginos, laikančios šalių vėliavas. Šalia jo visada būdavo Monako vėliava“, - sakė L.Hamiltonas.

Dėl šių žodžių sirgaliai laukia dar aštresnės kovos Hokenheime.

„Jis yra vokietis-suomis-monakietis. Jis negaus nė dešimtadalio palaikymo, kokį turėjau Silverstouno trasoje. Nico niekada nestovėjo šalia vokiečių vėliavos, tad būtų šaunu man laimėti Vokietijoje“, - kalbėjo L.Hamiltonas.

1982 metų „Formulės 1” čempionas Keke – N.Rosbergo tėvas – yra suomis ir turi dvigubą pilietybę. Bet N.Rosbergas gimė Vokietijoje, o jo motina Sina – vokietė. Tiesa, Nico Vokietijoje ilgai neaugo – praėjus vos keturioms savaitėms nuo jo gimimo šeima išsikėlė į Monte Karlą.

„Ką aš galiu pasakyti? Visi į tai gali vertinti kaip nori“, - tokį atsakymą L.Hamiltonui pateikė N.Rosbergas. Jis pabrėžė, kad nėra toks anglas, kaip jo ekipos draugas.

„Nes neaugau Vokietijoje, bet save visu šimtu procentų laikau vokiečiu“, - sakė N.Rosbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.