„Kauno rudens“ ralyje triumfavo R. Čapkauskas

41-ajame tarptautiniame „Kauno rudens“ ralyje šeštadienį triumfavo stabiliausiai visą dieną važiavęs Ramūno Čapkausko ir Tomo Šipkausko ekipažas su „Mitsubishi EVO IX“.

„Kauno rudens“ ralyje reikėjo įveikti 7 greičio ruožus, kurių ilgis - 102,4 km.<br>J.Anusauskienės ir A.Lauciaus nuotr.
„Kauno rudens“ ralyje reikėjo įveikti 7 greičio ruožus, kurių ilgis - 102,4 km.<br>J.Anusauskienės ir A.Lauciaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2014, 12:31 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:38 AM

Įveikę 7 greičio ruožus, kurių bendras ilgis siekė 102,4 km, artimiausius persekiotojus – Vytautą Švedą su Žilvinu Sakalausku, nugalėtojai aplenkė kiek daugiau nei 10 sekundžių.

Trečią rezultatą bendroje įskaitoje parodė Benediktas Vanagas su Greta Germanavičiūte, važiavę „Subaru Impreza WRC“ bolidu. Jie nuo lyderio atsiliko beveik 42 sekundėm.

Antroji lenktynių dalis apsiėjo be didesnių incidentų. Dėl gedimų finišo nepasiekė 8 iš 29 startavusių ekipažų. Įdomu, kad savo misijos – talkinti teisėjams – neatliko net keturi iš penkių vadinamųjų „nulinių“ ekipažų. Vienas jų sugebėjo padaryti keletą kūlvirsčių jau pačiame pirmajame GR, nuo starto nuvažiavęs kiek daugiau nei 3 kilometrus.

Greičiausias iš užsienio svečių šįkart buvo Aleksiejus Mersianovas su Georgijum Troškinu. Jie finišavo penkti bendroje įskaitoje. Iškart po jų liko lenkų ekipažas - Kamilis Butrukas ir Dzienisas Bartoszas.

Darganotą šeštadienio rytą prasidėjusi 41-ojo tarptautinio „Kauno rudens“ ralio trofėjų medžioklė kai kuriems Klasikinėse lenktynių dalyviams baigėsi jau po pirmų trijų greičio ruožų. Pirmojoje serviso zonoje didesnės ar mažesnės mechanikų pagalbos prireikė bemaž trečdaliui iš 29 startavusių ekipažų.

Jau pirmame greičio ruože (GR) Kareivonys-Beižonys pradėjo streikuoti vieno šiųmetinio Lietuvos ralio čempionato lyderių Giedriaus Notkaus „Mitsubishi“ transmisija. Pavarų dėžės kaprizai antrajame GR privertė atsisakyti ambicijų bendroje čempionato įskaitoje aplenkti antroje bendros įskaitos vietoje esantį Vytautą Švedą.

Pastarasis ralio meistras taip pat neišvengė nuotykių: itin geru tempu pradėjęs varžybas pirmajame GR padarė klaidą ir išslydo iš trasos. Nors šis incidentas nepaliko jokių pėdsakų ant automobilio kėbulo, lyderiui beveik 15 kilometrų ilgio ruože Vytautas pralaimėjo daugiau nei 16 sekundžių.

V.Švedas taip pat prisipažino, kad jo „kovinis“ automobilis į startą atkeliavo tiesiai iš kėbulų remonto dirbtuvių, todėl pirmieji „greiti“ kilometrai nebuvo tokie greiti, kokių norėtųsi vien dėl nebuvusios testavimo ir visaverčio reguliavimo galimybės.

Tuo tarpu šių lenktynių lyderis Ramūnas Čapkauskas nei viename pirmųjų trijų GR neleido suabejoti, kas šiais metais yra greičiausias ir stabiliausias pilotas: jo persvara prieš artimiausią persekiotoją buvo didesnė nei 31 sekundė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.