Žiemos ralyje lenktynininkai žabos nevaldomus automobilius

Utenos apylinkėse kartu su „Halls Winter Rally“ prasideda ir pirmasis 2015 metų Lietuvos ralio čempionato etapas. Šiandien lenktynininkai vis dar ruošia automobilius, susirašinėja bei tikrina trasas ir su nekantrumu laukia rytojaus, kada prasidės pirmieji važiavimai. Žiūrovams žadamas įspūdingas reginys.

Lenktynininkai žada nustebinti žiūrovus puikiais momentais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lenktynininkai žada nustebinti žiūrovus puikiais momentais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-29 19:11, atnaujinta 2018-01-14 16:10

Šiemet jau ketvirtą kartą „Halls Winter Rally“ dalyvaujantis uteniškis Renaldas Šeinauskas teigia, kad greičio ruožai padengti ledu ir skatina visus žiūrovus lenktynių metu stebėti lekiančius automobilius, laikantis visų saugumo taisyklių bei taip pat atsargiai važiuoti po lenktynių ar iš vieno greičio ruožo į kitą.

„Trasas susirašinėjame su gatvių dygliuotomis padangomis, greitis 30-50 km/h, aštriuose posūkiuose tenka beveik visai sustoti. Važiuojant su standartinėmis, KET atitinkančiomis reikalavimus padangomis, mašina net ir lenktynininkui dažnai tampa nevaldoma. Tad norime paprašyti visų žiūrovų nelėkti slidžiais keliais, „neraliuoti“, pasirinkti saugų greitį bei tinkamą stabdymo kelią. Ne veltui varžybų organizatorių šūkis šiemet – „Mes už saugų kelią!“.

Lenktynininkai žada nustebinti žiūrovus puikiais momentais trasose bei visi kartu pabrėžia saugaus elgesio kelyje svarbą.

„Greitis, ekstremalus vairavimas visada sukelia daug emocijų ir adrenalino bangas, tačiau dar svarbiau geram vairuotojui (o ypač lenktynininkui) mokėti valdyti automobilį kelyje. Nepalankios žiemos sąlygos geriausiai parodo, kokius vairavimo įgūdžius vairuotojas išvystęs“, – teigia R. Šeinauskas.

Lenktynininkas atsakingai ruošėsi pirmajam ralio čempionato etapui: „Daug dirbome, kad šie metai būtų geresni ir su komanda toliau judėtume pirmyn, skindami pergales L9 klasėje. Treneris Martynas Samsonas davė daug patarimų ir pamokų, kaip rašyti stenogramas – tai ypatingai svarbu ir nulemia didelę dalį sėkmės lenktynių metu, tad į tai kreipiame itin didelį dėmesį. Esame dėkingi Martynui Samsonui ir jo mechanikams, padėjusiems visai mūsų komandai pasiruošti „Halls Winter Rally“ startui, be jų mūsų čia nebūtų!“

Visi ralio entuziastai kviečiami į Uteną jau rytoj, penktadienį, kur 18 valandą vakare išlydėsime lenktynininkus į naktinius greičio ruožus ir palinkėsime jiems sėkmingo starto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.