Žiemos ralio pergalę Utenos apylinkėse nuskynė vietinė garsenybė

Utenos apylinkėse šeštadienį finišavusiame žiemiškame ralyje „Halls winter rally 2015“ pergalę šventė vietinis herojus – šį sezoną į „Mitsubishi Lancer Evolution IX“ persėdęs uteniškis Martynas Samsonas su šturmanu Mindaugu Varža.

M.Samsonas užtikrintai laimėjo "namų" trasoje.<br>V.Steponėno nuotr.
M.Samsonas užtikrintai laimėjo "namų" trasoje.<br>V.Steponėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2015-01-31 17:19, atnaujinta 2018-01-14 11:53

Jų ekipažas į pirmąją bendros įskaitos vietą išsiveržė jau po antrojo, penktadienį vykusio naktinio greičio ruožo, ir tik didino persvarą iki pat lenktynių finišo.

M.Samsonas ir M.Varža antroje vietoje likusius Martyną Samuitį ir Ramūną Šaučikovą bendroje įskaitoje aplenkė net 1 min. 21.50 sek. Po pertraukos į Lietuvos ralio čempionatą grįžęs ekipažas vairavo „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobilį.

Lyderiams – nesėkmės

Trečiąją vietą užėmė Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas su „Mitsubishi Lancer Evolution X“, praradę laiko trečiajame greičio ruože dėl į akmenį prakirstos padangos.

V.Švedas į trečiąją vietą pakilo po to, kai 8 greičio ruože, likus keliems šimtams metrų iki finišo Ramūnas Čapkauskas išlėkė iš trasos ir užtruko beveik 12 min., kol žiūrovai padėjo ištrūkti iš griovio. Daug brangaus laiko praradęs R.Čapkauskas bendroje įskaitoje liko 25-as.

Ketvirti finišavo Dovydas Butvilas su šturmanu Kamiliu Helleriu, kuriam šios varžybos buvo pirmosios Lietuvoje.

Penktąją vietą laimėjo rusų Igorio Bulancevo ir Marinos Danilovos ekipažas. Jie, kaip ir D.Butvilas, važiavo „Mitsubishi Lancer Evolution X“.

Labai nedaug nuo nugalėtojų penketuko atsiliko ir aukštą šeštąją vietą užėmusi gražuolė rusė Inesa Tuškanova su Dmitrijumi Čumaku ir „Mitsubishi Lancer Evolution IX“.

Žiūrovus išbaidė lietus

„Halls winter rally“ finišą pasiekė 36 iš 52 startavusių ekipažų. Jų pasirodymą stebėjo kiek mažesnis nei įprasta ralio gerbėjų būrys, mat šeštadienį oras Utenos apylinkėse buvo itin netipiškas žiemai.

Susirinkusiuosius merkė lijundra, o stovėjimo aikštelėmis paversti ūkininkų laukai buvo neišvažiuojami mažesniems automobiliams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.