M. Schumacherio gydymui mesta beprotiška suma stebuklo neatnešė

Nuo sunkios Michaelio Schumacherio galvos traumos Prancūzijos Alpėse prabėgo 14 mėnesių. Gydymas ir priežiūra 46 metų vokiečio šeimai kainavo jau 13,5 milijono eurų. 

M.Schumacherio gydymas jau kainavo 13,5 milijono eurų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
M.Schumacherio gydymas jau kainavo 13,5 milijono eurų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-15 11:09, atnaujinta 2018-01-13 03:50

Apie M.Schumacherio sveikatą artimieji neteikia jokios informacijos. Telieka  pasitikėti šeimą pažįstančiais šaltiniais, rašo britų žiniasklaida.

Žinoma, kad M.Schumacherio sveikata pagerėjo nežymiai. Vokietis dar negali vaikščioti, yra sukaustytas neįgaliojo vežimėlyje, su artimaisiais komunikuoja mirksėdamas akimis.

„Michaelio progresas – skausmingai lėtas. Stebuklo horizonte nematyti“, – sakė vienas šaltinių. Jis, be abejo, atskleisti savo tapatybės negalėjo.

Schumacherių rezidencijoje prie Ženevos ežero M.Schumacherį prižiūri penkiolikos gydytojų komanda. Jai vadovauja profesorius Jeanas Francois Payenas, kuris operavo lenktynininką po nelaimės Prancūzijoje 2013-ųjų gruodžio 29-ąją.

Nėra jokių garantijų, kad Michaelis pasveiks ir vėl galės džiaugtis normaliu gyvenimu.

„Michaelio šeimą ir jo sekėjus labiausiai kankina tai, kad progresas labai lėtas ir neprognozuojamas, – sakė galvos traumų specialistas Peteris Hamlynas. – Pirmaisiais mėnesiais po traumos pacientai kovoja dėl savo gyvybės. Vėliau išlikimo klausimas keičiasi į klausimą apie sugrįžimo į gyvenimą kokybę. Tai – tikri amerikietiškieji kalneliai. Michaelio šeimą jie vedė į labai liūdnas ir kartu optimistiškas situacijas. Tačiau Michaelio žmona Corinna elgėsi labai tinkamai. Matyti, kad ji labai stengiasi ir daro viską, kad Michaeliui būtų geriau.“

Corinna taip pat pasistengė, kad Michaelį suptų kuo mažesnis žiniasklaidos dėmesys.

Nuo paparacų fotoaparatų blyksčių Schumacherių namai apjuosti palapinėmis. Viskas tam, kad paparacai neužfiksuotų neįgaliojo vežimėlyje sėdinčio Michaelio.

Kasdien M.Schumacheriui bent keturias valandas atliekami masažai. Taip siekiama stimuliuoti raumenų veiklą ir pagreitinti progresą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.