„Audi“ į ralio kroso komandą pasikvietė talentingą latvį

Šiemet FIA ralio kroso pasaulio čempionė – „Audi“ komanda – planetos pirmenybių startui ruošia net tris automobilius.

Reinis Nitis tiki, kad jo debiutas „Audi“ komandoje taps didžiuliu žingsniu tolimesnėje karjeroje.<br>Komandos nuotr.
Reinis Nitis tiki, kad jo debiutas „Audi“ komandoje taps didžiuliu žingsniu tolimesnėje karjeroje.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2017, 5:32 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 3:12 PM

Pasaulio čempionate „Audi S1“ automobilius vairuos 2016 metų čempionas ir komandos savininkas Маtiasas Ekstriomas, suomis Tomas Heinikenas ir ekipos naujokas iš kaimyninės Latvijos Reinis Nitis.

„Dar pernai viename iš Latvijoje vykusių ralio-kroso etape komanda pastebėjo ir palankiai įvertino mūsų šalies lenktynininko meistriškumą, kuris ir tapo pagrindiniu akstinu tolesniam bendradarbiavimui.

Nekantriai lauksime pirmosios Reinio sėkmės aukščiausiojo lygio varžybose“, – sakė „Аudi“ prekės ženklo vadovė Lietuvai ir Latvijai Ilze Grase – Kibilde.

„Drauge su „Audi Sport“ sunkiai dirbome trokšdami pasaulio pirmenybėse šiemet startuoti su trimis automobiliais, todėl esu labai laimingas, kad svajonė išsipildė, – pažymėjo komandos savininkas lenktynininkas M. Ekstriomas.

– Nors Reiniui tik 21-eri, jo patirtis ralio kroso trasose – jau didžiulė. Mes jį vertiname kaip pajėgų pilotą“.

2013 metais Reinis Nitis iškovojo Europos FIA ralio kroso čempiono titulą priekiniais ratais varomų automobilių „Super1600 klasėje“.

Metais vėliau, būdamas vos 18 metų Reinis debiutavo „Supercar“ klasėje ir tapo jauniausiu per visą šio sporto istoriją etapo laimėtoju. Pirmąjį sezoną jis baigė užimdamas trečiąją vietą bendroje įskaitoje.

„Tapti komandos, kuri yra pasaulio čempionė, nariu – kiekvieno lenktynininko svajonė. Man tai kartu ir unikali galimybė, todėl už pasitikėjimą esu nuoširdžiai dėkingas „Audi“ ir EKS komandai, – sakė R. Nitis.

– Kad svajonė taptų realybe, daug dirbau ne vienerius metus, o už tam sudarytas galimybes esu dėkingas savo šeimai, rėmėjams ir komandai.

Dabar ralio kroso populiarumas pasaulyje sparčiai kyla, todėl savo atsiradimą „Audi“ komandoje vertinu kaip didžiulį žingsnį tolimesnėje sportinėje karjeroje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.