Kėdainių ledų šventėje - ir šonaslydininkų pasirodymas

Šeštadienį, liepos 28 d. Kėdainiuose vyksiančios tradicinės ledų šventės įžanga šiais metais bus itin efektinga. Penktadienį nuo vidurdienio iki vėlyvo vakaro Daukšių aerodrome vyks oficialios šonaslydžio treniruotės, o šeštadienį sportininkai jau pagal visas šios sporto šakos taisykles varžysis tarpusavyje kovodami dėl šių metų šalies čempiono vardo.

Kėdainiuose laukiama apie 40 šonaslydžio dalyvių ne tik iš Lietuvos bei Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos.<br>Organizatorius
Kėdainiuose laukiama apie 40 šonaslydžio dalyvių ne tik iš Lietuvos bei Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-24 13:11, atnaujinta 2018-03-17 21:50

Antrajame etape organizatoriai žada įspūdingą dalyvių skaičių, kuris negalutiniais duomenimis gali siekti 40, laukiama itin daug dalyvių iš kaimyninės Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos.

Kvalifikaciniai važiavimai dėl patekimo į geriausiųjų „TOP16“ (arba „TOP32“) prasidės šeštadienio vidurdienį. Pertraukos prieš dvikovas metu vietą ant aerodromo dangos užims motociklų akrobatai. Taip pat viso renginio metu visi sparnuotai technikai neabejingi žiūrovai galės apžiūrėti šalia varžybų trasos demonstruojamus lengvuosius sportinius lėktuvus, o už tam tikrą mokestį – netgi jais paskraidyti.

Kėdainiuose vyksiančiame antrajame šonaslydžio čempionato etape žada būti tikrai daug dalyvių.

Šiuo sportu besidominčią publiką labiausiai domina ne latviai, kurių pajėgos bus itin gausios ar rusai, o vietiniam lietuviškam klubui „RBS Motorsport“ atstovaujantys, tačiau šiais metais varžybose dar nedalyvavę šonaslydžio karaliai – Evaldas Kovalenka ir Kęstutis Petronis.

„Evaldas važiuos su brolio automobiliu, jis tai jau patvirtino. Kęstutis jau pradėjo važinėti naujuoju savo bolidu, serviso zonoje varžybų dieną jis tikrai stovės, tačiau ar dalyvaus važiavimuose, kol kas sunku pasakyti“, - kalbėjo čempionato organizatorių „D1Sport“ klubo atstovas Kastytis Alekna.

Antrajame etape tikrai pasirodys ir titulą ginantis praėjusių metų čempionas Andrius Čibirka.

Pirmosiose varžybose šonaslydžio karalius nepateko į porinius važiavimus ir tam įtakos tikrai turėjo pavarų dėžės gedimas. Neįskaitinėse klubo „NPTeam“ rengtose varžybose „BMWFan“ klubo narys buvo neįveikiamas varžovas, taigi galima spręsti, kad kova dėl šių metų čempiono titulo bus įnirtinga.

Nors oficialios treniruotės prasidės tik penktadienį, kai kuriems šonaslydininkams jau pavyko išbandyti naująją trasą. Pradinio slydimo greitis pirmajame posūkyje, anot K. Aleknos, sieks iki 150 km/val., o vidutinis greitis nuo pradžios iki finišo turėtų siekti 100 km/val.

Minimalus atstumas nuo žiūrovus atskiriančių tvorų iki trasos bus 15 metrų vidinėse trajektorijose ir 30 – 40 metrų – išorinėse.

„Per treniruotes tik vienas automobilis išvažiavo ant žolės maždaug vieną metrą nuo dangos. Trasa išties labai plati, todėl tiesiog nėra kur nuslysti“, - tikino varžybų organizatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.