„Chevrolet“ dizaino konkurso nugalėtojai šiemet švęs Holivude

Kelne, Vokietijoje susirinkusi tarptautinė žiuri komisija išrinko ir paskelbė šeštojo tarptautinio jaunųjų menininkų konkurso „Young Creative Chevrolet“ (YCC) nugalėtojus, šiemet besirungusius mados, fotografijos, video bei grafinio dizaino kategorijose.

Tradicinio„Chevrolet“ konkurso dalyviai rungėsi mados, fotografijos, video ir grafinio dizaino kategorijose.<br>Organizatorius
Tradicinio„Chevrolet“ konkurso dalyviai rungėsi mados, fotografijos, video ir grafinio dizaino kategorijose.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2012, 11:04 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:07 PM

„Šių metų konkurse mes prašėme studentų savo darbuose atskleisti „Chevrolet“ optimizmą bei sugebėjimą gyvenime matyti galimybes, leidžiančius kiekvieną savo gyvenimo dieną padaryti ypatinga“,- sakė „Chevrolet Europe“ prezidentė Susana Docherty.

Pirmąsias tris vietas savo kategorijose laimėję YCC 2012 prizininkai bus atitinkamai apdovanoti 5200, 4200 ir 3200 eurų prizais, be to – jiems visiems bus sudaryta galimybė dalyvauti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje, šiemet rengiamoje Holivude, spalio 19 dieną.

Be to, pirmųjų vietų kiekvienoje iš kategorijų laimėtojams bus sudaryta unikali galimybė praktinėse stažuotėse pasisemti patirties iš aukščiausios klasės profesionalų. Pavyzdžiui praeityje konkurso laimėtojai stažavosi Londono dizaino studijoje „It's Nice That“, prodiuseriu kompanijoje „Endemol“ bei dalyvavo „Chevrolet Camaro“ foto sesijoje.

YCC 2012 dalyvavo rekordiškai daug dalyvių iš visos Europos. „Chevrolet“ pasiekė daugiau nei 1 000 konkursinių darbų, kuriuos pateikė studentai iš 280 Europos taikomųjų menų mokymo institucijų. Šiais metais pirmąkart konkurse dalyvavo studentai iš Armėnijos, Ispanijos, Lenkijos ir Lietuvos.

„Augantis konkurso populiarumas dar kartą patvirtina, kad šiuolaikiniai studentai labiau nei kada nors iki šiol siekia bendradarbiauti su garsiais prekiniais ženklais bei siekia įgyti kuo daugiau praktinės darbo patirties bei užmegzti vertingų profesinių ryšių“,- sakė Susana Docherty.

Europos YCC 2012 finalinis konkursas buvo baigiamoji, dviejų pakopų konkurso dalis: pirmojo etapo metu atrankiniai konkursai vyko skirtingose šalyse, kuriuose išrinkti pirmųjų vietų laimėtojai toliau varžėsi dėl nugalėtojo titulo finale.

Atrankiniame konkurse rungėsi studentai iš trijų Baltijos šalių

„Young Creative Chevrolet“ konkursas susideda iš dviejų etapų: pirmajame dalyviai rungiasi nacionaliniame konkurse, vėliau – pirmąsias vietas iškovoję darbai siunčiame vertinti finalinio Europos konkurso žiuri komisijai.

Kaip ir praėjusiais metais studentai iš Baltijos šalių rungėsi bendrame atrankiniame konkurse, tačiau skirtingai nei ankstesniais metais pirmąkart dalyvavo ir Lietuvos meno mokyklų studentai. Tarptautinei Baltijos šalių konkurso žiuri komisijai šiemet buvo pristatyta 20 darbų grafinio dizaino ir video klipų kategorijose.

Abiejose konkursinėse disciplinose šiemet triumfavo Estijos studentų darbai.

Video klipų kategorijoje geriausiai įvertintas Pireto Alvre darbas, o grafinio dizaino kategorijoje pirmoji vieta atiteko Elmo Soometso, Lauri Särako ir Danielio Levi Viinalasso bendram konkursiniam darbui.

Visi nugalėtojai studijuoja Tartu meno kolegijoje. Vieninga žiuri komisijos nuomone antroji vieta video klipų kategorijoje paskirta dviem dalyviams: Vilniaus dailės akademijos studentei Rasai Jančiauskaitei ir sėkmingiausiam visų laikų Baltijos šalių YCC konkurso dalyviui Tomui Buransui iš Rygos Janio Rozentalio meno mokyklos, kuris praeityje yra ne tik laimėjęs nacionalinį atrankos konkursą abiejose kategorijose bet ir pelnęs antrąją vietą finaliniame Europos konkurse, grafinio dizaino kategorijoje 2010 m. Estijos dailės akademijos studentas Tanelis Lindas šiemet apdovanotas antrąja vieta grafinio dizaino kategorijoje (šis dalyvis praėjusiais metais buvo tapęs konkurso nugalėtoju grafinio dizaino kategorijoje). Komisija šiemet neskyrė trečiojo prizo nei vienoje konkurso kategorijoje

Nacionalinio konkurso nugalėtojai ir prizininkai bus apdovanoti vertingais piniginiais prizais: pirmosios vietos laimėtojai gaus 1200, o antrosios - 800 eurų prizus.

„Šių metų konkurso tema buvo viena iš sunkiausių per pastaruosius keletą metų, - sakė žiuri komisijos pirmininkas Juris Petraškevičius, dėstantis Latvijos dailės akademijoje Rygoje. – Ji reikalavo konkurso dalyvių ne tik atskleisti savo kūrybiškumą bei pasiūlyti naujų idėjų, bet ir interpretuoti žinutę taip, kad ją būtų galima pritaikyti konkrečiai medijai arba tam tikrai meninei kalbai. Labai džiaugiuosi, kad šiemet sulaukėme labai daug darbų iš visų Baltijos valstybių, nes iki šiol YCC konkurse dominuodavo Latvijos studentų darbai“.

„Automobilių gamintojams nėra įprasta organizuoti meno konkursus, tačiau pernai 100 metų jubiliejų atšventusi „Chevrolet“, dizainą laiko viena iš svarbiausių naujo automobilio savybių, todėl mūsų vaidmuo šiame konkurse atrodo išties suprantamas. „Chevrolet Europe“ YCC konkursą organizuoja jau šešerius metus iš eilės. Šiuo konkursu mes siekiame paskatinti ir paremti jaunuosius menininkus pačioje jų karjeros pradžioje, - sake „Chevrolet“ rinkodaros vadovė Baltijos šalyse Lena Murd. – Nekantraudama laukiu ateinančių metų konkurso ir labai tikiuosi, jog vieną dieną jame tikrai triumfuos studentai iš Baltijos šalių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.