Taupiausiam „Volvo“ vilkiko vairuotojui - reali galimybė praturtėti

Kaune savaitgalį vykusiose „Volvo Trucks“ ekonomiško vairavimo varžybose 11 konkurentų nugalėjęs Danas Tumosa iškovojo ne tik pergalę, bet ir teisę dalyvauti tokių varžybų superfinale Čekijoje, kurio pagrindinis prizas - lengvasis automobilis „Volvo C30“.

Danas Tumosa iškovojo ne tik pergalę, bet ir teisę dalyvauti tokių varžybų superfinale Čekijoje, kurio pagrindinis prizas - lengvasis automobilis „Volvo C30“.<br>Organizatorius
Danas Tumosa iškovojo ne tik pergalę, bet ir teisę dalyvauti tokių varžybų superfinale Čekijoje, kurio pagrindinis prizas - lengvasis automobilis „Volvo C30“.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2012, 4:04 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:07 PM

Be to, įmonė „Transeiga“, kurioje dirba D. Tumosa, gali laimėti 35, 17,5 ir 8 tūkst. litų „Volvo Trucks“ kuponų priklausomai nuo jo užimtos vietos.

Pirmosiose „The Drivers Fuel Challenge“ ekonomiško „Volvo“ sunkvežimių vairavimo varžybos Lietuvoje susirungė dvylika sunkvežimių vairuotojų, įveikusių atrankinius etapus.

Finale visi vairuotojai važiavo 460 AG galios „Volvo FH“ vilkikais su triašėmis puspriekabėmis ir krovinio imitacija vienodu 18 km maršrutu.

Startavę nuo naujojo „Volvo“ sunkvežimių centro vakariniame aplinkkelyje, dalyviai maršrutą turėjo įveikti ne ilgiau kaip per 20 minučių.

Pusfinalyje dalyviai burtų keliu buvo suskirstyti į dvi grupes. Du geriausi kiekvienos grupės vairuotojai – D. Tumosa iš įmonės „Transeiga“, Liudas Gadliauskas iš UAB „Astrelė“, Irmantas Petronis iš UAB „Bervilna“ ir Linas Savukynas iš UAB „LMH Baltic“ susitiko finaliniame važiavime. Du pusfinalio dalyviai, pažeidę varžybų taisykles, buvo diskvalifikuoti.

Finale didžiausią intrigą sukūrė L. Savukynas ir D. Tumosa, kurie varžybų maršrutą įveikė sunaudoję po 4,98 litro (27,5 l/100 km) dyzelino. D. Tumosa maršrutą įveikė per 19,10 min., o L. Savukynas – 19,34 min.

Būtent šios 24 sekundės nulėmė, kad D. Tumosa tapo „The Driver's Fuel Challenge“ Lietuvos finalo laimėtoju.

„Šios varžybos suorganizuotos tikrai profesionaliai, ir tai yra labai gera praktika visiems vairuotojams. Nesitikėjau laimėti – galbūt todėl nejaučiau didelės įtampos važiuodamas finaliniame važiavime Kaune. Be abejo, stengsiuosi laimėti finalą ir Čekijoje, tačiau susidursiu su labai stipria konkurencija – juk važiuos geriausi Europos vairuotojai“, – sako D. Tumosa.

„Džiugu, kad šios varžybos, kuriomis siekėme atskleisti ekonomiško vairavimo įgūdžių svarbą ir pademonstruoti „Volvo“ sunkvežimių galimybes, sulaukė didelio transporto įmonių ir vairuotojų susidomėjimo“, – sako „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas Laurynas Bričkus.

Anot jo, vairuotojas, pasirinkęs efektyvaus vairavimo stilių, gali sutaupyti nemažai degalų, vairuoti saugiai ir saugoti gamtą.

2012 m. „The Drivers Fuel Challenge“ varžybos organizuojamos „Volvo Trucks“ Vidurio Rytų Europos regione, kurį sudaro 15 šalių. Varžybose dalyvauti galėjo visi profesionalūs sunkvežimių vairuotojai, nepriklausomai nuo to, kokio gamintojo sunkvežimius jie vairuoja darbe, ar kokio dydžio jų atstovaujamos įmonės transporto priemonių parkas.

Vienintelis reikalavimas - turėti galiojantį CE kategorijos vairuotojo pažymėjimą ir skaitmeninio tachografo kortelę. Varžybų kvalifikacinius etapus Lietuvoje ir šalies finalą organizavo įgaliotasis „Volvo Trucks“ atstovas UAB „Volvo Lietuva“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.