Pirmajame „Damų ralyje“ startuos net 33 ekipažai

Paskutinįjį šių metų vasaros šeštadienį, rugpjūčio 25 dieną, Vilniuje startuos „TUVLITA Damų ralis 2012“, sukėlęs didžiulį vairuojančių moterų susidomėjimą. Pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiose moterų automobilių ir orientavimosi sporto varžybose dalyvaus 33 ekipažai, kurių didžioji dauguma moteriški ir kiekvienas jų jau rengia savo strategiją, kaip laimėti. 2012-ųjų „Damų ralis“ skirtas kovai prieš krūties vėžį.

Pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiose moterų automobilių ir orientavimosi sporto varžybose dalyvaus 33 ekipažai<br>Organizatorius
Pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiose moterų automobilių ir orientavimosi sporto varžybose dalyvaus 33 ekipažai<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2012, 1:21 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:49 AM

Vienas renginio tikslų dar kartą priminti visuomenei – ir moterims, ir vyrams – apie būtinybę rūpintis savo bei savo artimųjų sveikata. Šių metų „Damų ralio“ tikslu pasirinkta krūties vėžio prevencijos tema.

Vilniaus universiteto Onkologijos instituto specialistai renginio dalyviams pristatys aktualią informaciją apie šios ligos diagnostikos metodus, atsakys į klausimus. Taip pat šią medžiagą ketinama dar kartą paskleisti ir internetinėje erdvėje.

“TUVLITA Damų ralis 2012” – tai ir savotiška pramoga bei galimybė save išbandyti naujame amplua. Jo dalyvių lauks įvairios užduotys, kurių metu teks pademonstruoti ne tik automobilio vairavimo sugebėjimus, bet ir palavinti protą. Ekipažų tarpe yra ir žinomų veidų – „Mis Lietuva 2011“ Ieva Gervinskaitė, automobilių sporte gerai žinoma Iveta Slaboševičiūtė.

Iveta Slaboševičiūtė, kuriai šįkart neteks pademonstruoti profesionaliame automobilių sporte naudojamų triukų, taip pat pasiryžusi naudingai praleisti laiką ir tiesiog pasijausti moterimi prie vairo.

Orientavimosi ralio maršrutą rengęs keliautojas ir trasos komisaras Vitoldas Milius sakė, kad nesistengė kaip nors specialiai palengvinti užduočių, nes, jo nuomone, moterys yra tokios pačios eismo dalyvės, kaip ir vyrai.

„Kadangi maršrutas nusidrieks bendrojo naudojimo keliais, bus griežtai laikomasis kelių eismo taisyklių. O įvairios užduotys, tarp kurių bus ir gana „klastingų“, reikalaujančių budrumo ir įsiskaitymo, tik suteiks papildomą pikantišką atspalvį visam renginiui“ – kalbėjo V.Milius.

Pirmieji ekipažai į „TUVLITA Damų ralį 2012“ užsiregistravo vos paskelbus apie registracijos pradžią. Viso registracijos laikotarpio metu organizatoriams buvo pateikta daug klausimų: dėl automobilių techninio paruošimo, dėl dalyvių gebėjimų vairuoti ir kitų. Pasak renginio organizatorės UAB „Ecodriving LT“ direktorės Vaidos Balčiūnienės, „tai tik rodo begalinį moterų domėjimąsi vairavimu ir jų norą nelikti vien stebėtojomis – moterys nori pačios viską išbandyti ir, iš patirties galiu pasakyti, puikiai tai daro. Ankstesniuose mūsų organizuotuose renginiuose paprastai į startą stodavo 15-20 automobilių, o šįkart rezultatas pralenkė visas mano prognozes“.

Pasibaigus registracijai patvirtinti 33 ekipažai, 9 iš jų yra mišrūs – juose šturmanais bus vyrai. Didžioji dalyvių dalis iš Vilniaus, tačiau yra ir Kauno, Panevėžio, Utenos, Širvintų atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.