Išbandymai Kauno gatvėse: į aikštelę – per duobę

Kęstučio gatvėje esanti įvaža į mokamą automobilių stovėjimo aikštelę vairuotojus kaskart pasitinka vis gilėjančia duobe, tačiau kliūties lyginti neskubama.

Pernai įvažoje į automobilių stovėjimo aikštelę Kęstučio gatvėje atsivėrė duobė.<br>P. Mantautas
Pernai įvažoje į automobilių stovėjimo aikštelę Kęstučio gatvėje atsivėrė duobė.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Laikinoji sostinė")

Aug 25, 2012, 7:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:55 AM

Kauno centre priešais Kauno technologijos universitetą esanti automobilių stovėjimo aikštelė priklauso raudonajai zonai. Joje transporto priemones paliekantys vairuotojai už valandą turi sumokėti 3 litus.

Aikštelė gana erdvi, todėl į ją kasdien įvažiuoja ir išvažiuoja šimtai automobilių.

Šalia yra dar viena automobiliams statyti skirta aikštelė, kuria naudojasi kelių greta esančiame pastate veikiančių įmonių darbuotojai.

Patekti į šias aikšteles galima vienintele iš Kęstučio gatvės vedančia įvaža, kurioje jau nuo praėjusių metų akį rėžia duobė. Laikui bėgant ji gilėja ir didėja.

„Mokestis už automobilio stovėjimą šioje vietoje nėra mažas, tačiau įvažiuoti į aikštelę tampa vis sunkiau – kaskart kenčia automobilis. Ypač būna sudėtinga, kai palyja.

Nejaugi negalima dalies surinktų pinigų panaudoti duobei užtaisyti?“ – stebėjosi dažnai šioje aikštelėje automobilį paliekantis kaunietis Arūnas Bendoraitis.

Laikinas viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovas Vitas Lendraitis tvirtino, jog jo darbuotojai aikštelių dangos būkle nesirūpina. Tai patikėta savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui.

Nors viešosios įstaigos surinkti pinigai patenka į miesto biudžetą, tiesioginio ryšio tarp gatvių tvarkymo ir už stovėjimą surinktų lėšų nėra.

„Apie duobes ir šiukšles gatvėse dirbantys kontrolieriai praneša įstaigos administracijai, o ši informuoja miesto tvarkdarius.

Šioje įstaigoje dirbu dar tik dvi savaites, bet apie duobę įvažoje ties Kęstučio gatve esu girdėjęs. Kiek žinau, apie ją savivaldybei jau anksčiau buvo pranešta“, – tvirtino V.Lendraitis.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduoja Jolanta Miliauskienė apie ne pirmą mėnesį vairuotojams nepatogumų keliančią duobę nežinojo. „Pasižymėjau, kad tokia duobė atsivėrusi. Ji tikrai bus užtaisyta, nes miesto centrui skiriame pagrindinį dėmesį“, – tikino valdininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.