Benzino kaina netrukus gali siekti 6 litus

„Prognozuojame, kad kaina, jei akcizai ir mokesčiai nesikeis, ateityje sieks 5-6 litus už litrą. Neturėdama savo išteklių, Lietuva, kitaip nei Rusija, Azerbaidžanas, Arabų šalys yra priversta naftą importuoti iš pasaulinių rinkų, todėl mes turime mažai galimybių degalų kainą sumažinti“, – ketvirtadienį „Nordea Bank Lietuvos“ ekonomistą Žygimantą Mauricą cituoja „Vilniaus diena“.

Litras benzino šalies degalinėse jau kitąmet gali kainuoti 6 litus.<br>V. Balkūnas
Litras benzino šalies degalinėse jau kitąmet gali kainuoti 6 litus.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Aug 31, 2012, 12:24 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:04 AM

Pasak jo, šiuo metu Lietuvoje taikoma minimali Europos Sąjungos numatoma akcizų riba, o benzinui – šiek tiek didesnė. Ekonomistas įsitikinęs, kad toks apmokestinimas nėra blogas, nes dėl skylėto valstybės biudžeto, net ir nebūdama ES nare, Lietuva neturėtų galimybės sumažinti akcizų.

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda teigė, kad pasiūla pasaulinėje rinkoje nebepranoksta paklausos. Be to, degalų kainų kilimą papildomai paskatinti gali euro nuvertėjimas dolerio atžvilgiu.

„Bijau, kad artimiausiu metu euro zonos skolų krizė neišsispręs. Vadinasi, galime laukti tam tikros degalų infliacijos ir neturime priemonių nuo jos apsisaugoti“, – teigė G.Nausėda.

Pasak Ž.Maurico, atsiradus baimei dėl ekonominio nuosmukio, trumpą laikotarpį degalų kaina gali nukristi iki žemiau nei iki 4 litų už litrą, tačiau tai būtų tik laikinas kritimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.