„Audi A6 Allroad Quattro“ bandymas: žingsnis tobulumo link (video)

Nors vieno tobulo automobilio nėra (kaip ir visiems pasaulio vyrams patinkančios gražuolės), išmėgintas trečios kartos „Audi A6 Allroad Quattro“ būtų artimas idealiam.

"Audi A6 Allroad Quattro" - vienas pačių universaliausių automobilių rinkoje.<br>J. Stacevičius
"Audi A6 Allroad Quattro" - vienas pačių universaliausių automobilių rinkoje.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Sep 27, 2012, 11:11 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:14 PM

Jis turi viską, ko gali geisti net patys reikliausi vairuotojai: greitas, patogus, erdvus, praktiškas, varomas visais keturiais ratais ir dinamiškos išvaizdos. Rodos, ko daugiau norėti?

Todėl savaitgalį praleidęs prie naujojo „Audi A6 Allroad“ vairo norėjau, kad tas savaitgalis tęstųsi kuo ilgiau. Ne todėl, kad pirmadienį būtų sunku prisiversti į darbą. Tiesiog nenorėjau išsiskirti su automobiliu. Tikrai ne dažnas atvejis.

Vidus jaukus ir kokybiškas

Vos pravėrus šio automobilio duris ir įsitaisius vairuotojo vietoje, apsupa aukščiausio lygio „Audi“ kokybė su aliuminio ir medžio elementais.

Odinės elektra reguliuojamos sėdynės labiau pritaikytos patogumui, ne sportiniam važiavimui.

Tačiau jos pakankamai gerai palaiko važiuojančius posūkiuose ir nevargina, todėl šiame automobilyje visiškai be vargo gali praleisti daug laiko.

Prietaisų skydelio ciferblatus dengia matinis stiklas ir susidaro įspūdis, kad jo visai nėra - tarsi ciferblatai būtų įmontuoti į negilius šulinius ir juos galima būtų paliesti.

Bet tai - švelni optinė apgaulė. Stikliukas reikalingas tam, kad rodmenyse nesikauptų dulkės ir būtų lengviau juos prižiūrėti.

Kur išnyko duobės?

Šešių cilindrų, 245 AG pajėgumo variklis, suderintas su 7 laipsnių automatine pavarų dėžė, veikia labai sklandžiai.

Automobilis nestokoja dinamikos - iki 100 km/val. užtrunka 6 sekundes.

Tačiau didelį 500 niutonmetrų sukimo momentą labiausiai patiko išnaudoti miesto gatvėse. Spustelėjai - ir pirmas šauni nuo šviesoforo.

Tuo tarpu užmiestyje greičio pojūtis kiek mažesnis dėl to, kad automobilio salonas puikiai izoliuotas nuo variklio, vėjo ir padangų triukšmo.

Tiesiog sklendi keliu greitai, tyliai ir minkštai.

Juolab, kad visų „A6 Allroad“ standartinėje įrangoje montuojama adaptyvinė pneumatinė važiuoklė. Dėl jos ir gana aukšto profilio 18 colių ratų automobilis važiuoja itin komfortiškai - tarsi sklęstų ore ir Vilniaus gatvėse staiga būtų išnykę visos duobės.

Koziris - patogumas

Dar geriau automobilio komfortą galima įvertinti nuvažiavus nuo asfalto į žvyro kelią. Automobilis važiuoja taip lengvai, jog tikrai sunku laikytis leidžiamo 70 kilometrų per valandą greičio.

Akivaizdu, kad šio automobilio koziris - patogus važiavimas. Iš jo nereikia tikėtis „Audi S6 Avant“ būdingo sportiškumo.

Tačiau norintys daugiau dinamiškumo vienu mygtuko paspaudimu gali nustatyti „Dynamic“ režimą, tuomet kėbulas nusileidžia 15 milimetrų į žemiausią padėtį, aštresnė tampa variklio reakcija į greičio pedalo paspaudimą, pavaros tampa „trumpesnės“ ir greičiau jungiamos.

Bet net ir važiuojant šiuo sportiškiausiu režimu (be kurio galima rinktis „Comfort“, „Auto“ ir „Individual“), automobilis nepraranda patogumo dvasios.

Beje, dėl reguliuojamos pneumatinės pakabos mašinos prošvaisa gali skirtis 60 milimetrų. Leidžiantis į kiek didesnę bekelę (įdomu, kiek žmonių tai darys?) automobilio kėbulas pasikelia į aukščiausią tašką.

Aukštiems gale nepatogu

Galingas dyzelinis variklis yra pakankamai taupus: net važiuojant dinamiškai, bandant maksimalias variklio ir automobilio galimybes, jos neviršijo 10 litrų. Žinoma, pasimėgavus automobiliu ir stengiantis važiuoti taupiau, sąnaudas galima nesunkiai sumažinti bent trečdaliu.

Beje, į šį automobilį gali būti montuojamas ir dar galingesnis 313 AG dyzelinis motoras, kurio maksimalus sukimo momentas - net 650 niutonmetrų.

Vietos automobilio salone apstu keturiems žmonėms, tačiau penktam būtų nepatogu sėdėti dėl aukšto centrinio tunelio. Dinamiška, šiek tiek žemėjant į galą stogo linija riboja erdvę galvai aukštesniems kaip 180 centimetrų gale sėdintiems keleiviams. Tai - du pastebimesni mašinos trūkumai.

Žinoma, senesnių „Audi A6 Allroad“ savininkai skųsdavosi dėl pneumatinės pakabos gedimų ir brangaus jos remonto. Tačiau tikėtina, kad jau trečią „Allroad“ kartą (pirmoji pasirodė 2000 metais) gaminantys „Audi“ pasimokė iš ankstesnių klaidų.

Bagažinė - tikrai padoraus dydžio, kurioje tilps ne tik šeimos manta, bet ir tai, ko reikia išsiruošus į ilgesnę kelionę.

Itin universali mašina

Šis automobilis yra vienas universaliausių (jeigu ne pats universaliausias) rinkoje.

Jis suderina geriausias „premium“ klasės universalo ir „parketinio“ visureigio savybes. Kartu išlaiko visas tradicines „Audi“ savybes ir vertybes.

Žinoma, visiems kils klausimas, kokia yra artimo idealiam automobilio kaina?

Išbandytas modelis su 3 litrų darbo tūrio dyzeliniu (245 AG) varikliu ir papildoma įranga kainavo 277 tūkst. litų. Tiesa, sutartyje, kurią pasirašiau imdamas mašiną, nurodyta gerokai „riebesnė“ - 320 tūkst. kaina.

Tačiau paaiškėjo, kad pardavėjai, pildydami sutartį ir norėdami apsidrausti, tiesiog nurodė maksimalią įmanomą kainą.

Perka ir statusą

Bazinis „Audi A6 Allroad“ kainuoja nuo 199 tūkst. litų.

Bandyto modelio kainą labiausiai kėlė papildoma įranga: MMI navigacijos ir pramogų sistema (13,6 tūkst. litų), automatiškai 4 kryptimis reguliuojamos sėdynės (9,7 tūkst. litų), „Audi Assist Plus“ sistema (9,7 tūkst. litų), odinė sėdynių apdaila (8,8) ir ksenoniniai žibintai (3,4 tūkst. litų).

Kai kurių priedų, pavyzdžiui, „Audi Assist Plus“, galima drąsiai atsisakyti ir sutaupyti ne vieną dešimtį tūkstančių litų.

Akivaizdu, kad žmogus, rinkdamasis tokį automobilį, ne tik ketina kelis kartus per metus juo išsiruošti slidinėti į Šveicariją.

Jis kartu moka už socialinį statusą ir užuominą apie aktyvų gyvenimo būdą.

Juolab, kad specialios „Jawa Brown“ rudos spalvos ir papildoma aliuminio apdaila, „Audi A6 Allroad“ gatvės sraute atrodo išties įspūdingai.

Nepaisant didelės kainos, oficialūs šios markės atstovai Lietuvoje, vos tik pradėję prekybą šiuo modeliu, trina rankomis – vidutiniškai sudaro po vieną sutartį per savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.