Paryžius: vietos gamintojai stengiasi, bet jiems nelengva

Kas antrus metus Paryžiuje rengiamoje automobilių parodoje, kuri yra viena penkių didžiausių pasaulyje, visuomet sublizgėti stengiasi Prancūzijos automobilių gamintojai.

Trečios kartos "Renault Clio" - prancūzų gamintojų koziris.<br>M. Grinius
Trečios kartos "Renault Clio" - prancūzų gamintojų koziris.<br>M. Grinius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

2012-09-28 13:57, atnaujinta 2018-03-16 12:21

Šie metai – ne išimtis, tačiau susidaro įspūdis, kad sunkius laikus išgyvenančius ir rinkos dalį vis prarandančius „PSA Peugeot/Citroen“ ir „Renault“ šiais metais į antrą planą nustūmė Vokietijos ir, kaip bebūtų keista, Anglijos automobilių gamintojai.

Prancūzų automobilių gamintojai bandė atsigriebti milžiniškais ekspozicijų plotais ir įspūdingais stendais.

Nenuginčysi - trečios kartos „Renault Clio“, naujasis „Peugeot 208 GTI“ yra labai vykę ir svarbūs modeliai, tačiau ne tik vokiečiai, bet ir britai po parodą vaikščiojo aukštai iškėlę galvas ir neslėpdami pasididžiavimo.

Būtent Paryžiuje debiutavo naujasis „Range Rover“, įspūdingas „Jaguar F-Type“, kuris turėtų konkuruoti su „Porsche Cayman“, ir net itin retas „McLaren P1“ - kultinio modelio „McLaren F1“ įpėdinis.

Pernelyg nesigilinant nesigilinant į technines detales, užtenka pabrėžti, kad jo svorio ir jėgos santykis yra maždaug toks, kaip „Formulės-1“ boliduose.

Nelengva įvardinti svarbiausias naujienas, nes kiekvieną žmogų domina skirtingas modelis.

Kam labiau rūpi atnaujintas „Dacia Sandero“, kam - „Porsche Panamera“.

Tačiau tarp svarbiausių premjerų reikėtų laikyti „Audi A3 Sportback“, „Toyota Auris“, „Ford Mondeo“ „Volvo V40 Cross Coutry“, „Chevrolet Trax“, „Kia pro_ceed“, „Lexus LS“, „Mazda 6“, „Seat Leon“, „Mini Paceman“. BMW demonstruoja mažąjį galiūną – visais keturiais ratais varomą „BMW M135 xDrive“.

Vaikščiojant po parodą buvo labai įdomu palyginti lankytojų kiekį „Dacia“ stende prieš du metus ir dabar vykstančioje Paryžiaus parodoje.

Jeigu prieš porą metų į šį stendą daugelis žvelgdavo su lengva ironija, tai dabar pasižiūrėti atnaujinto dizaino ir interjero „Dacia Sandero“ ir „Sandero Stepway“ būriavosi išties nemažas kiekis žurnalistų. Užsukti į „Fiat“ stendą ržtraukė ne tik tradiciškai gražiausios visose parodose manekenės, bet ir visai keturiais ratais varomas „Panda 4x4“.

„Renault“, pristatydami naują „Clio“, užsimojo iš peties – jie parodė ne tik 3 durų chečbeką, bet ir penkiadurį, universalą ir net 200 AG „Renaultsport Clio“ versiją.

„Honda“ paskelbė, kad nuo kitų metų startuos pasaulio kėbulinių automobilių (WTCC) čempionate ir jog nuo 2015 metų atnaujins „Civic Type-R“ gamybą.

„Hyundai“ kompanija savo „i20 WRC“ modeliu dalyvaus pasaulio ralio (WRC) čempionate.

„Nissan“ demonstruoja įspūdingą ir pačią galingiausią bei brangiausią „Juke Nismo“ versiją bei labai įdomų koncepcinį modelį „Terra“, varomą vandeniliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.