Studentų sukurtas elektromobilis gali lėkti ir 100 km/val. greičiu

Nedidelis baltas automobilis lekia kaip bitutė, tačiau visai be garso. „Važiuojant elektromobiliu, keisčiausia yra priprasti prie visiškos tylos“, – sakė prie automobilio kūrimo prisidėjęs universiteto absolventas Vidas Žuraulis, vėžinęs „Tyrėjų nakties“ dalyvius.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

2012-09-28 18:20, atnaujinta 2018-03-16 12:07

Išties automobilis rieda itin tyliai, nors plastmasinis korpusas mažai ir lengvai transporto priemonei stabilumo nesuteikia. Atrodo, kad lekiant greitkeliu nuo dangos jį galėtų nupūsti stipresnis vėjo gūsis.

Penktadienį prasidėjusios „Tyrėjų nakties“ proga duris atvėrė ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas, kurio studentai popiet iš garažo išvarė dar vasarą sukurtą elektromobilį, kurį išbandyti galėjo kiekvienas norintis. Studentų kūrinys savo išvaizda primena senovinį automobilį iš nespalvotų filmų apie tarpukario lenktynes.

Studentų entuziastų sukonstruotas dvivietis vien elektra varomas automobilis gali pasiekti ir 100 km/val.greitį. Tiesa, tuo įsitikinti mažame universiteto kieme sunku – oficialiai neregistruotu automobiliu į gatvę važiuoti kol kas negalima.

Bet ir nedidelis pasivažinėjimas įrodė, kad vos pusę tonos sverianti transporto priemonė 40 km/val. greitį pasiekia per 3,4 sek.

„Išvažiuoti į gatvę negalime, neturime nei numerių, nei žibintų“, – juokaudamas įspėjo V. Žuraulis.

Studentų sukurtą elektromobilį galima pakrauti iš buitinio srovės lizdo, tam tereikia 3-4 valandų. Studentų teigimu, įkrovimo pakaktų nuvažiuoti bent 50 kilometrų. Dvivietis automobilis neturi pavarų – jį valdyti pakanka akceleratoriaus ir stabdžių pedalų.

Eksperimentinis automobilis universitetui kainavo 40 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.