Naujos kartos MAN futuristinis vilkikas - gniaužiantis kvapą

Vilkikų gamintojas MAN ir puspriekabių gamintojas „Krone“ bendradarbiaudami sukūrė aerodinamiškai integruotą vilkiką ir puspriekabę. Pagal šią koncepciją, „Krone Aero Liner“ puspriekabė ir „MAN Concept S“ vilkikas yra suprojektuoti kaip vienas aptakus objektas, savo forma primenantis ilgapeliakę grindą - delfinų šeimos žinduolį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2012, 12:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:20 AM

„Sąsaja su gyvūnijos pasauliu yra ne atsitiktinė,“ - teigia „Krone Manufacturing and Development“ vykdomasis direktorius Uwe Sasse - „aptakus delfino kūnas – tai aerodinaminio efektyvumo simbolis“.

Šia transporto priemone galima vežti tokio dydžio krovinius, kokie yra gabenami įprastomis transporto priemonėmis, skirtomis didelių gabaritų kroviniams gabenti, ir kartu ši transporto priemonė susiduria su ypač mažu oro pasipriešinimu, panašiai kaip lengvasis automobilis. Dėl to kuro sąnaudos ir CO2 emisija sumažėja iki 25 procentų.

Šis įrenginys yra ne tik modernaus dizaino, bet ir sklandžiai veikia bei pasižymi praktiškomis valdymo galimybėmis. Transporto priemonėje įrengtos modernios saugos priemonės, įskaitant kameras, padangų slėgio kontrolės, dinamišką vertikalios apkrovos mažinimo, stabdžių asistavimo, siūbavimo kontrolės sistemas ir t.t.

Nepaisant aptakiai suprojektuotos galinės transporto priemonės dalies, ši puspriekabė yra tinkama naudoti rampose.

Transporto priemonių gamintojai jau gali pristatyti naujos kartos transporto priemones, skirtas didelių gabaritų kroviniams gabenti, – koncepcines aerodinamiškai optimizuotas transporto priemones.

Tačiau tokios transporto priemonės gali tapti realybe tik tuomet, kai bus priimti nauji teisiniai vilkikų ir puspriekabių ilgio reikalavimai.

„Ši puspriekabė veikia kaip ir įprasta puspriekabė. Norint geriausiai išnaudoti aerodinaminį transporto priemonės potencialą, reikia kad priekinė vairuotojo kabinos dalis ir puspriekabės galas būtų ilgesni. Tam pakaktų papildomų 2,3 metro,“ - kalba Uwe Sasse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.